avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE?

buna ziua,
am avut o cunostinta , verisoara cu mama cred ca grad 3-4, care a decedat in dec 2010. sotul a decedat in 1996, fiul for in 2000.
Fiul are un copil infiat (copilui sotiei) si fiin despartiti la moartea acestuia.
Mama pe care eu am inhumato in dec 2010 mi-a lasat donatie pe locul de veci pe partea ei( fiin titulara de act de concesiune) si fiul decedat. eu mi-am facut succesiunea dupa actul de donatie insa nepotul nu a venit de 10 ani sa faca succesiune ( el mostenind si apartamentul si neinteresandu-se niciodata de batrana ) De la cimitie mi s-a recomandat o vacanta succesorala insa notarul mi-a ziz ca nu se poate face asa ceva ? doar sa astept 3 ani sa nu platesc partea lui si dupa 3 ani mi-l poate vinde cimitirul mie . Ce sfat imi dati Batrana mi-a lasat scris sa nu anunt la inmormantare pe fosta nora si pe nepot ci doar dupa 40 de zile
Si a 2 problema ar fi ca mi-a mai lasat un testament cu niste pamant , cum fac succesiune dupa acest testament? trebuie sa-l chem si pe nepot la succesiune? ( acesta am inteles de la bunica ( decedata) ca traieste in SUA si mama lui ar fi in Romania, insa nu a avut grija de batrana nici nu a stiut cai bolnava ( ele neiubindu-se de fel)
multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:03, 10 Februarie 2011
Mergeti la un notar cu toate actele
multumesc pt sfat, am fost la 2 notari unul mi-am spus ca nu am ce sa fac decat sa-l chem la succesiune pe nepot ,( de unde sa-l iau ) el de 11 ani nu a venit sa-si faca
succesiunea dupa taicasu, iar alt notar mi-a zis so caut pe maicasa sa obtina procura de la fisu daca nu locuieste in romania si sa-l reprezinte ea?
intrebarea mea era daca ma pot folosi de acest testament fara a mai fi nevoita sa caut pe nepot
Faceti succesiunea in instanta si in situatia in care nu cunoasteti adresele succesibililor solicitati citarea acestora prin publicitate. Oricum, acestia nu au acceptat mostenirea in termenul legal si se poata constata in instanta ca sunt straini de succesiune.
avand in vedere situatia descrisa, singura varianta ramane dezbaterea succesiunii in instanta .
nu puteti dezbate succesiunea fara a -i chema in acest sens si pe succesorii care au vocatie succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marcel68 marcel68 sotia mea are doi copii dintro alta casatorie avem unul impreuna .tatal ei este decedat de vreo 30 de ani traieste doar maicasa .deci maicasa a facut un ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie pe baza de testament dorinantik dorinantik Cum pot intra in posesie pe baza de testament ? Unchiul decedat mi-a facut un testament la notar,nu are copii dar are nepoti si o sora in viata.Pot merge sa ... (vezi toată discuția)
19 ani am avut grijă de un bătrân, mi-a făcut acte cvc cu ... Memolica Memolica Am avut grijă de un bătrân 19 ani, mia făcut acte CVC cu uzufruct și întreținere, după ce a decedat am vândut casa bătrânească. Mosu,avea un fiu ... (vezi toată discuția)