avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Efectuarea concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Efectuarea concediu de odihna

Va rog, daca se poate, sa-mi explice si mie un specialist la ce face referire alin.3 din art.146 CM.
Eu inteleg ca alin.3 se refera la exceptia prevazuta la alin.2 ale art.146.
Cu alte cuvinte, angajatorul poate sa acorde co in anul urmator tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat co la care aveau dreptul, doar daca acest lucru este prevazut in contr. colectiv de munca.
Daca angajatorul nu a prevazut in Contr. colectiv de munca aceasta exceptie nu are aceasta permisiune, caz in care este obligat sa acorde co salariatilor (prin programare colectiva sau individuala) intr-un an calendaristic.
Corect?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 23 Decembrie 2013
Alin.3 se refera la obligatia angajatorului.
Prin urmare, situatiile in care efectuarea concediului în anul următor este permisă trebuie sa fie prevazuta intr-un act normativ - pentru sectorul bugetar - si in ccm aplicabil - mai mult pentru sectorul privat.

De asemenea, astfel de situatii pot fi inserate si in reg.intern al angajatorului la capitolul drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor.

In cazul in care nu exista astfel de prevederi, atunci se apliica regula si nu exceptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna dorel_cri dorel_cri s-a modificat legea si acum e obligativitatea efectuarii concediului de odihna pina la 1 ianuarie, pe anul in curs? (vezi toată discuția)
Zile de co neefectuate nadia1977 nadia1977 Buna, as dori sa ma ajutati, mai am 8 zile de co neefectuate din ac an 2013, iar eu nu doresc sa mi le iau pana la sfarsitul ac an, deoarece imi trebuie pt. ... (vezi toată discuția)
Zile libere reportate de la un an la altul pispiric pispiric Buna ziua, As avea o intrebare legata de concediul de odihna oferit de angajator si de posibilitatea reportarii acestor zile de la un an la altul. Exista ... (vezi toată discuția)