avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recurs societate asigurari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recurs societate asigurari

Buna ziua,
Caut si eu un avocat pentru a-mi formula un recurs.
Problema este urmatoarea :
- acum doi ani am condus autovehiculul sub influenta bauturilor alcoolice si am avut un accident usor cu un alt autovehicul
-culpa pentru accident mi s-a datorat
-am fost cercetat penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si am primit de la IML o valoare a alcoolemiei aproximative de 0.93
- am primit de la parchet ordonanta cu scoaterea de sub urmartire penala
-am fost actionat in instanta civila de catre societatea de asigurari pentru recuperarea daunelor si am pierdut la instanta de fond
-acum trebuie sa fac recurs si am nevoie de un avocat pentru asistenta, sper sa gasesc aici
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:19, 24 Decembrie 2013
nu v-as sfatui sa mai cheltuiti banii pe un avocat. Este absolut clar ca sunteti vinovat. Multumiti bunului Dumnezeu ca nu ati fost condamnat penal, asa cum ati fi meritat. Din cauza celor ca dvs, inconstienti care urca beti la volan, au murit prea multi oameni.
Din cate am inteles eu scoaterea de sub urmarirea penala inseamna contraventie si nu infractiune!
Faptul ca raspundeti civil pentru prejudiciul provocat nu are nicio legatura cu caracterul penal al faptei comise de dvs.

Va garantez ca veti pierde recursul, orice avocat v-ati lua. Trebuie sa reparati prejudiciul adus asiguratorului, prin fapta dvs.

Macar pentru asta si poate va veti gandi bine inainte sa va mai urcati beat la volan. Nu vreau sa fac pe lupul moralist, insa soferii beti sunt o problema extrem de grava.
Din cate am inteles eu in cazul contraventiei acopera asigurarea iar in cazul infractiunii plateste vinovatul, Ma insel ? (din punct de vedere legal, nu moral)
Nu, nu va inselati. dar, o alcolemie de peste 0.5 inseamna infractiune. Nu stiu care sunt motivele scoaterii de sub urmarire penala, pentru o asemenea alcolemie, dar fapta reprezinta infractiune, nu contravetie.

Legea 136/1995 Art. 58. - Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenţie;
b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus vehiculul fără consimţământul asiguratului.

Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme r.c.a. astra bors bors Intr-un accident rutier au fost implicate 2 autoturisme si o victima. Unul dintre conducatorii auto a avut 0.2 % alcoolemie in aer expirat (in singe 0.33 cu ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres rca Iroi Iroi Buna ziua, In 2009 am produs un accident cu avarii usoare avand alcoolemie 0,90 in aerul expirat. Dupa recalculare s-a redus la 0,45 alcool pur in sange. ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca Valy90 Valy90 Am avut un accident de circulatie, in urma caruia din vina mea am lovit un autoturism. Mentionez ca am avut o alcoolemie de 0,12. Intrebarea mea ar fi daca ... (vezi toată discuția)