Daca sunt probleme cu sediul unui ONG la dobandirea personalitatii juridice, sa zicem dupa primul termen la judecatorie, care e procedura pentru un nou (alt) sediu? Se face act aditional sau modificari de acte asociatie?
Daca problema e reala si nu se poate repara prompt, in termenul acordat de Judecatorie (ex. aducere act corect / act care lipsea) atunci ar trebui un act aditional la Statut si Actul Constitutiv care sa modifice sediul, atestat avocatial si depus la instanta. Dar care e problema cu sediul? De ce a refuzat instanta?
Daca in cartea funciara sau ce alt act aveti ref. acel imobil este expres trecuta nu doar interdictie de instrainare fara acorul creditorului, ci si interdictie de grevare cu orice sarcini, ar putea fi o problema, mai ales ca daca e contract de comodat se considera ca fiind act de dispozitie, fiind cu titlu gratuit.... Ar trebui sa nu fie totusi o problema daca puneti in contractul de comodat sau de inchiriere o clauza ca la notificarea creditorului contractul inceteaza de drept in termen scurt, ex. de 15 zile.... in felul acesta nu cred ca s-ar mai putea considera ca exista vreo lezare a interesului creditorului, chair daca clauzele de interdictie a oricarei grevari ar fi conisderate valide 100% (ceea ce de multe ori nu sunt!)
Cred ca trebuie sa refac contractul de comodat cu acea clauza, exista interdictii, oricum dupa cum spuneti sanse mici ca instanta sa-mi dea accept la sediu. Ma prezint cu un nou contract de comodat la termen si il retrag pe cel de la dosar? Multumesc!