avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am luat o ...TEAPA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am luat o ...TEAPA?

Sot si sotie asociati ,cu nr.de parti sociale egale ,si administratori in acelasi timp.Divorteaza.Dupa divort,sotia isi face angajare in cadrul firmei,fara stirea fostului sot,cu un salariu destul de mare,pt.a lua un credit de nevoi personale.Acest salariu s-a mentinut pentru o perioada de 7 luni.Obligatiile aferente acestui salariu nu si le ahita catre bugetul asigurarilor sociale,si refuza sa faca acest lucru din diverse motive.Din acest motiv conturile firmei sunt poprite.ba mai mult din discutiile purtate cu cei de la anaf mai aflu ca sunt pasibil si de un dosar penal fara ca eu sa nu am nici o vina.In momentul de fata firma este in procedura de reorganizare.Ce mijloace am la indemana sa-i fortez mana sa achite acele datorii ? In cazul de fata ,datorita neintelegerilor,pot sa ies din firma ,si in ce mod? E nevoie de mai multe detalii pentru a ma face mai bine inteles?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:39, 26 Decembrie 2013
Nu, sunt suficiente detaliile pe care le-ati dat.
La ora asta nu mai puteti iesi din firma (si chiar daca ati iesi, ar fi degeaba).
In postura de administrator (si asociat), organ de conducere fiind, aveati obligatia sa supravegheati, verificati, organizati, conduceti, etc activitatea firmei.
Evolutia va fi probabil asa: instanta va stabili raspunderea asociatilor in solidar / creditorii (intre care si statul prin anaf) se vor indestula de la cel mai avut dintre dvs. (cei doi adiministratori) sau de la amandoi (ca persoana fizice) / ulterior (ex)administratorul care se considera pagubit va deschide o actiune in civil impotriva celuilalt (fosta sotie, in cazul prezentat) si isi va recupera banii (daca ii va recupera).
Depuneti declaratie rectificativa si o treceti cu salariul minim pe economie sau cu doua ore pe zi si o sa aveti mult mai putin de platit.
inaite de asta sa faca o corectie in REVISAL a salariului brut si apoi rectificativele
"Corectia" (de fapt modificarea) in Revisal se face cu amenda de a 5000 la 8000 lei
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma medicala alinateo alinateo am o firma medicala cu sotul cu care sunt in divort, el e adiministrator si are si parti sociale, eu ceva mai multe parti sociale ca el. as vrea sa ies din ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen beladona carmen beladona sunt creditor la o firma x. Luna viitoare este fondul pentru firma debitoare y care are un singur patron si adiministrator care a falimentat mai multe firme. ... (vezi toată discuția)
Iesirea din srl a unui asociat Z.A.G. Z.A.G. In Dec.2008 am deschis un bar(SRL) impreuna cu sotul meu , amindoi fiind asociati cu parti egale adica 50% fiecare , capitalul social fiind ... (vezi toată discuția)