avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducere de pedeapsa pt. recunoastere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducere de pedeapsa pt. recunoastere

Primeste reducere de pedeapsa daca cineva recunoaste doar partial fapta?


Ex: Cineva acuzat ca a furat 100 baxuri de ciocolata... recunoaste ca a furat doar un bax, pt. a nu plati daune materiale prea mari partii vatamate :)) Nu e prost hotul, stie ca ii sunt amprentele la locul faptei,etc :) .. noi avem impotriva lui evidenta contabila, mai multi martori (angajati in depozit), etc

Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
saaaaaaaaapoiii, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:14, 26 Decembrie 2013
Recunoasterea trebuie sa fie totala si neconditionata.Ea trebuie facuta in cursul urmaririi penale sau cel mai tarziu pana la dezbaterile din timpul cercetarii judecatoresti.
Cod procedura penala:

Art. 3201

Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei

Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.

La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.

Instanţa de judecată soluţionează latura penală atunci când din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat.

In conditiile in care nu se recunoaste ceea ce reprezinta faptele descrise in rechizitoriu nu se mai aplica acest text de lege.
Avocatul dvs. POATE analiz probele si sa va informeze.
Depinde si ce arata probele.
Puteti recunoaste dar instanta sa vada ca nu sunt probe chiar daca recunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Solutionare dosar. valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara ,in data de 22 mai sunt chemat in instanta pt solutionare dosar penal conducere sub influenta alcolului iar avocatul va cere sa se faca calcularea ... (vezi toată discuția)
Art. 87 alin. 1 din o.u.g. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 320/1 alin 7 cod procedurã penalã Rebeca62 Rebeca62 unde pot gasi art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 320/1 alin 7 Cod procedură penală,????? imi spuneti va rog am nevoie de ... (vezi toată discuția)