avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Factura neplatita, contract in vigoare, refuz de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Factura neplatita, contract in vigoare, refuz de plata

Buna ziua,

Va rog lamuriti-ma in urmatoarea problema. Am un contract cu o firma semnat in 2012,inca valabil(nu a fost denuntat de niciuna dintre parti), iar firma respectiva nu si-a respectat clauzele impuse in contract.
In ctr. ca si penalizari sunt trecute asa:
- daune interese conform cu prejudiciul suferit,
- 5% penalitati din valoarea tranzactiilor.
Eu ca si pagubit ptr. ca firma nu si-a respectat ctr pot sa cer daune interese (conform contr) cat vreau ( in limita rezonabila)?
1. Pot sa cer ceea ce trebuia sa-mi plateasca luna de luna + dob legala de 5,25 %/an + 8 pct. procentuale =>13.25%/an + capitalizarea acelei dobanzi + o suma pe care o consider dauna morala ?
2. trebuie sa justific ptr ce cer toata suma de daune-interese, sunt obligat, sau pot sa spun daune-interese in valoare de X Lei?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cuantum penalitati intarziere lylyan lylyan Buna ziua As dori sa stiu daca este un act legislativ care prevede ca suma penalitatilor de intarziere nu poate depasi valoarea debitului? In contract nu se ... (vezi toată discuția)
Anatocismul poate servi drept baza pentru majorarea capitalului? crinarug crinarug In cazul aplicarii capitalizarii dobanzii la imprumut (anatocism) l (o societate nerezidenta si asociat unic catre o societate rezidenta) cu respectarea celor ... (vezi toată discuția)
Pachet social neplatit la timp cosladin cosladin Pot cere in instanta plata pachetului social necordat de peste un an, actualizat in euro ? Pot cere in instanta dobanda penalizatoare pentru neplata la timp a ... (vezi toată discuția)