avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pfa radiat dar raman datorii neplatite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pfa radiat dar raman datorii neplatite

daca radiaza pfa-ul, dar am datorii ce se intampla
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 11:48, 27 Decembrie 2013

Datoriile raman.:) Si, pana la urma, le veti plati dvs, ca persoana fizica, avand acelasi CNP si in calitate de PFA .ANAF nu are posibilitatea de-a se opune radierii intracand PFA-ul nu are personalitate juridica, fiind reglementata de OUG 44/2008.(Acest lucru e posibil doar la radierea societatilor comerciale.-L31/1990)

OUG 44/2008
Art. 20

(1) PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolvenţă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.
(2) Creditorii îşi vor executa creanţele potrivit dreptului comun, în cazul în care PFA nu are calitatea de comerciant.
(3) Orice persoană interesată poate face dovada calităţii de comerciant în cadrul procedurii insolvenţei sau separat, prin acţiune în constatare, dacă justifică un interes legitim.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu datorii se radiaza gillu gillu Buna ziua! Cum reusesc PFA-urile care au multe datorii fata de alti agenti economici, in baza unor relatii contractuale, sa se radieze? De pe site-ul ONRC de ... (vezi toată discuția)
Pf-aurile se pot cesiona? cammelyu cammelyu am un pf-a de 5 ani si ma intereseaza daca il pot cesiona sau daca ma costa ceva sa il inchid sau daca pot declara faliment .multumesc (vezi toată discuția)
Pfa in mai multe domenii raluca.p raluca.p Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca exista vreo reglementare si ce spune aceasta in cazul persoanelor care vor sa fie PFA in doua domenii diferite si ... (vezi toată discuția)