avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare de suspendare a judecarii unei plangeri ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare de suspendare a judecarii unei plangeri contraventionale impotriva CNADNR

in data de 26.04.2012 mi-au fost afisate la domiciliu, conform procedurii si in termenul legal 7 p.v.c.c. incheiate de CNADNR pe care le-am contestat intrucat la momentul savarsirii contraventiilor auto. era instrainat, radiat fiscal de pe numele meu, anexand in acest sens copii de pe contractul de vanzare cumparare a auto dar si o adeverinta apartinand Directiei Finantelor Publice Locale pentru atestarea radierii fiscale a auto si inscrierea acestuia pe numele noului proprietar care a savarsit contraventiile. Plangerile contraventionale au fost admise de catre Judecatoria Cornetu, in urma judecarii acestora am intampinat 2 probleme pentrusolutionarea carora va solicit sprijin:
1. 6 plangeri au fost admise instanta desfiintand p.v.c.c.-urile ca nelegale si netemeinice- instanta constatand ca in cele 6 cazuri procesele verbale au fost intocmite si comunicate la mai mult de 30 de zile de la data constatarii contraventiilor- fapt total neadevarat! eu nu am cotestat pe acest motiv...bineinteles CNADNR a formulat recurs ce a fost admis, pe buna dreptate, intrucat "instanta a interprtat gresit, a solutonat procesul fara a intra in cercetarea fondului"
Acum in intampinare eu trebuie sa mentionez ca instanta nu a analizat motivele care au stat la baza contestarii p.v.c.c.-urilor? cum ar trebui formulata intampinarea?

2. cea de-a doua problema intampinata este aceea ca in urma celei de-a 7-a plangeri contraventionale instanta a dispus suspendarea judecarii cauzei pe motiv ca "petentul desi a fost citat sa depuna la dosarul cauzei copie de pe inscrisuri in vederea comunicarii, dispozitie a carei nerespectare face imposibila continuarea judecatii" nu stiu la ce inscrisuri se refera intucat la fel ca la celelalte 6 plangeri am depus copii de pe contractul de vanzare cuparare al auto, adeverinta de la Directia Finantelor publice si inante de termenul judecatii, cerere de judecare in lipsa...
multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:21, 28 Decembrie 2013
1- Nu se poate spune cum trebuie formulata atata timp cat nu cunoastem continutul recursului. In principiu, in recurs trebuie sa contestati motivele de recurs. Bineinteles, ca trebuie sa argumentati si sa probati cu documentele afirmatiile pe care le faceti in intampinare.
2.- In cazul in care nu a intervenit perimarea cauzei, cereti repunerea pe rol atasand cererii inscrisurile pe care le-ati atasat si la celelalte 6 dosare.
ing. Ioan Ciobanu
2. Instanţa nu a spus că nu aţi ataşat înscrisurile, ci a spus că nu aţi depus copii ale acestor înscrisuri în suficiente exemplare pentru a fi comunicate părţilor. Asta aţi scris mai sus, că aţi fost citat să depuneţi la dosarul cauzei copie de pe înscrisuri în vederea comunicării. Formulaţi cerere de repunere pe rol a cauzei şi anexaţi acesteia înscrisurile în dublu exemplar dacă vă judecaţi doar cu o singură parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntampinare recurs contestatie rovinieta monicaliliana monicaliliana in 26.04.2012 mi-au fost afisate la domiciliu 6 p.v.c.c. pentru faptul ca am circulat cu auto fara a detine rovinieta valabila. Intrucat eu am vandut auto. in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala germicor germicor Buna tuturor, In data de 15.09.2011, am avut proces cu CNADNR, pentru anularea unui PV. Judecatoria Buzau a dat urmatoarea solutie: Suspendare: În temeiul ... (vezi toată discuția)
Model intampinare recurs ionutfilip ionutfilip care ma puteti ajuta cu o cerere de intampinare . am avut proces cu politia pentru suspendarea permisului de conducere prin care am castigat dupa care politia ... (vezi toată discuția)