avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la pensie

buna ziua sunt pfa de la 1 mai 2013 am declarant [220] venit estimat 1000ron cheltuieli 500ron venit 500 ron intrebari sunt scutit de plata contributiei la pensie daca nu cum procedez mentionez ca nu am complectat la inceput decl. 600 multumesc
Cel mai recent răspuns: krysty77 , utilizator 18:49, 27 Decembrie 2013
Nu se ia in calcul daca esti sau nu obligat la plata contributiei la pensie, in functie de venitul estimat declarat in declaratia 220 la infiintare. Va dati seama ca toti ar declara cat mai mic ca doar nu-i greu.
Deci in primul an de activitate, daca nu mai aveti alt contract de munca valabil in alta parte sau nu sunteti pensionar, odata cu depunerea declaratiei 220 trebuia sa depuneti si declaratia 600 cu venitul lunar asigurat care difera de venitul estimat.
De exemplu in decembrie, acest venit asigurat nu putea fi mai mic de 778 lei si rezulta o contributie de plata de 244 lei lunar.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
multumesc deci cat am de plata total si pot fii penalizat mentionez ca la depunerea decl 220 nu mi-au spus ca trebuie si 600 am auzit ca unele pfa in functie de venit pot fi scutiti de plata cont. la pensie multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contributii Roxie Roxie Buna ziua, Sunt PFA si anul trecut, pe tot anul, am avut venituri de 856 ron din activitatea PFA. In paralel, din luna august, am inchiriat un apartament, cu ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa achit pensia in cazul unui pfa? clodete clodete Buna ziua, Mi-am infiintat de curand un PFA,nu sunt angajata nicaieri si ma intereseza pe langa impozitul de 16 % si sanatatea daca mai trebuie sa platesc si ... (vezi toată discuția)