avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare suprafete parcele extravilan, neintabulate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare suprafete parcele extravilan, neintabulate inca- suprafata reala nu este cea inscrisa in titlul de proprietate

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema. De la bunicul am primit prin donatie mai multe parcele de teren arabil extravilan, pe care anul trecut am intentionat sa le intabulez la cartea funciara. Mergind la o firma de specialitate pentru efectuarea documentatiei am avut o surpriza. Suprafetele din titlu la unele din parcele nu erau identice cu evidentele de la cadastru. Am dat declaratie notariala in care eram de acord cu diminuarea suprafetei, pentru una din parcele si aceasta a fost intabulata. Suprafata diminuata din aceasta, de fapt se regaseste in alte doua parcele invecinate, pe titlul de proprietate figurind mai putin.
Firma mi-a intocmit documentatia topografica ( schite cu masuratori) pentru a le depune la instanta unde am dat in judecata vecinii de brazda ( conform procedurilor) si am solicitat rectifiarea suprafetelor respective la valorile stabilite prin masuratori ( putin mai mari decit cele din titlul de proprietate).
Problema e ca trecut al 2-lea termen si judecatoarea habar nu are ce sa faca, nu a mai avut asfel de spete si tot aduce vorba despre suspendare. Nu cunostea nici ca o modalitate de modificare e prin declaratie notariala( pentru diminuare suprafete). Afirma ca e o tactica a firmelor de topografie. Nu cred ca a auzit de Ordinul 634/2006 al ANCPI .
Nici eu nu stiu ce sa mai spun si nu as angaja un avocat deoarece taxele sint mai mari decit valoare terenului ( 1500 mp).
Ma poate sfatui cineva cum sa-mi motivez actiunea, ce sa invoc, ce sa solicit, ca tot ce am cerut eu pina acum pentru judecatoare e de neinteles.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cflorin39 , utilizator 18:43, 8 Aprilie 2009
Va trebuie rectificare CF. este necesar sa apelati la un avocat din orasul dvs.
Nu va suparati, dar nici dumneavoastra nu ati inteles ce doresc. Terenul nu este inscris in C.F. ca sa trebuasca rectificare C.F. Am nevoie de o rectificare tocmai pentru derularea tuturor etapelor de inscriere a terenului in C.F.
Sau poate gresesc eu. Nu vreau decit sa mi se spuna in limbaj avocatesc ce trebuie sa-i spun judecatoarei , sa inteleaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

documentatie cadastrala si obtinere numar cadastral pacurar pacurar Am cumparat in anul 1999 o casa cu teren inscrisa in Cartea funciara si avand nr.topo (in Oradea) doar ca acum pt a putea obtine o autorizatie de modificare ... (vezi toată discuția)
Fond funciar ContSters206369 ContSters206369 buna ziua ,,, in 1990, am fost pusi in posesie pe o parcela mai multe persoane , au fost delimittate , suprafetele, si au fost eliberate titlurile . NU ... (vezi toată discuția)
Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)