avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar curat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar curat

Buna seara. am o singura curiozitate, poti avea cazierul curat dupa 5 ani de inchisoare? Va rog, sa,mi raspunde,ti.
Cel mai recent răspuns: crinann , utilizator 00:56, 2 Ianuarie 2014
Dupa reabilitare.
Art. 135

Reabilitarea judecătorească

Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:

a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
Pe langa termenul prevazut de disp.art 135 c.pen., termen care se calculeaza de la data executarii pedepsei principale ( deci nu data la care ati fost liberat conditionat), trebuie sa indepliniti si conditiile prevazute de disp.art.137 c.pen.
Condiţiile reabilitării judecătoreşti
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Când instanţa constată că nu este îndeplinită condiţia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.


In cazul care persoana indeplineste functiile punctului d) si are doar 3ani de cand a iesit din inchisoare) se poate reabilita cazierul jud.?
Va multumesc!
Banuiesc ca v-ati liberat conditionat, termenele prevăzute la art.135 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei, iar pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune.
Ce condamnare a avut acea persoana?

Alte discuții în legătură

Rog frumos un ajutor ..reabilitare ciudatelul ciudatelul Va rog frumos cine poate sa imi dea o informatie legat a ceea ce urmeaza!! Eram minor si am intrat intr-un cerc de prieteni care avea viciul furtului si am ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile sfinxul sfinxul buna pentru toti am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris ... (vezi toată discuția)
Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)