avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A murit tata. Trebuie facuta succesiunea acum?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A murit tata. Trebuie facuta succesiunea acum?

Suntem 3 surori. tata a murit acum o luna. mama locuieste cu una din surorile mele. trebuie sa facem succesiunea acum, sau putem astepta pana moare si mama? e posibil ca mama sa-si lase partea surorii care o intretine? daca da, cum se poate ataca in instanta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:29, 30 Decembrie 2013
Nu este obligatoriu sa faceti succesiunea acum, insa este obligatoriu sa faceti o declaratie notariala prin care acceptati in mod expres succesiunea dupa tatal Dvs. in termen de 1 an de la data decesului.

Mama poate face ce doreste cu bunurile sale proprii atata timp cat este in viata.
Daca nu veti face succesiunea in termen de 2 ani pe langa taxele notariale veti plati 1% impozit catre stat din masa succesorala.
una din surori este stabilita in italia. daca nu se poate prezenta la succesiune, cum vom proceda? se poate face succesiunea in lipsa ei?
una din surori este stabilita in italia. daca nu se poate prezenta la succesiune, cum vom proceda? se poate face succesiunea in lipsa ei?
Poate da procura altei surori sau altei persoane sa o reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)