avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Certificare conform cu originalul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Certificare conform cu originalul

buna seara si la multi ani, am primit o comunicare de la judecatorie, sa certific conform cu originalul inscrisurile depuse la dosar. sti cam cat costa o pagina si unde se poate face? va multumesc.
Nu costa nimic, pe inscris scrieti "Conform cu originalul" si semnati.

Astfel se certifica conformitatea cu originalul.
chiar daca sunt o simpla persoana? am facut o contestatie la executarea silita si am primit o comunicare, care spune asa. In legatura cu dosarul avand datele de indentificare de mai sus, in calitate de constatator, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos: C.Obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de 905,64 rom. Nota; de a achita cautiunea de 855,64 lei si de a certifica conform cu originalul inscrisurile depuse la dosar. taxa de timbru credeam ca este undeva la 200 lei, dece trebuie sa platesc asa de mult pentru greseala executorului?
Nu trebuie sa aveti o functie pentru a certifica pentru conformitate niste inscrisuri pe care le-ati depus la dosar.

Cat despre taxa de timbru

OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Art. 3
(1) Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a) pana la valoarea de 500 lei — 8%, dar nu mai putin de 20 lei;
b) intre 501 lei si 5.000 lei — 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
c) intre 5.001 lei si 25.000 lei — 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;
d) intre 25.001 lei si 50.000 lei — 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;
e) intre 50.001 lei si 250.000 lei — 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei — 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.
(2) Se taxeaza potrivit alin. (1) si urmatoarele categorii de actiuni:
a) in constatarea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial; cererea privind repunerea partilor in situatia anterioara este scutita de taxa de timbru daca este accesorie acestor cereri;

Art. 10
(1) In materia executarii silite, urmatoarele cereri se taxeaza astfel:
a) cereri pentru incuviintarea executarii silite, pentru fiecare titlu executoriu — 20 lei;
b) cereri de suspendare a executarii silite, inclusiv a executarii provizorii — 50 lei.
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).
(4) Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 5.000 lei, si cu 300 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 5.000 lei
S-a modificat taxa de timbru de cand stiti dvs ca nu depasea 194 de lei. Nu timbrati, va anuleaza cererea. daca vreti , puteti depuneo cerere de reexaminare a taxei, dar eu cred ca nu e cazul.
cf cu originalul ar fi trebuit sa scrieti pe copii de cand le-ati depus. Dvs certificati astfel ca sunt copii dupa niste acte originale.

da ms, si stiti cumva de ce imi cere bani pentru cautiune? am inteles ca pentru suspendare ar fii cautiune, dar eu nu vreau sa se suspende ci sa se anuleze ca nu este legala

acuma trebuie sa depun alte acte (conform cu originalul) la judecatorie sau pot sa ma duc sa le cer si sa le semnez? ms

Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare bilet la ordin Vasilateanu Vasilateanu sunt supus executarii silite pe baza unui bilet la ordin, dar societatea mea comerciala nu mai datoreaza nimic acestui creditor (toate datoriile au fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare jus_tgv jus_tgv Cum se stabileste taxa de timbru pentru contestatie executare,la judecatorie? Cum se stabileste cautiunea pentru suspendarea executarii? (vezi toată discuția)
Cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Imi puteti spune cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu de 2000 lei? Motivul ... (vezi toată discuția)