Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. Am beneficiat de somaj pe o perioada de 6 luni, ultima viza a fost in data de 24 martie 2009, iar pe carnetul de somaj data de 25 martie este apare ca si incetarea dreptului la somaj.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea, eu voi beneficia de prelungirea ajutorului de somajului, sau nu? Are rost sa ma mai duc la AJOFM cu cererea de prelungire?
Din pacate am fost acolo, in Brasov, si mi-au zis ca trebuie facuta cerere deoarece sunt la limita si ei cred ca nu-mi dau
Dar o sa mai incerc, multumesc
La aparitia oricarui act normativ de acest gen apar situatii in care unele persoane se simt sau chiar sunt nedreptatite (asta nu anuleaza faptul ca actul normativ este benefic). Asa s-a intamplat si cu Legea 19/2000 (legea pensiilor) si alte acte normative.
Orice act normativ are o data de la care isi produce efectele. Dvs. faceti parte din acele persoane care, pentru o zi, nu intra in prevederile acestui act. Fara sa fiu ironic (nu-mi permit, in situatia in care sunteti) dvs. sunteti o "victima colaterala".
Va doresc sa gasiti cat mai repede un loc de munca!
Sunteti dragut si amabil, si aveti dreptate, insa cred ca ar trebui sa se dea macar o luna intreaga pt intrarea in vigoare nu o data, asa ar putea beneficia sau nu clar unele persoane, dar asta este, vb cuiva "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".Din pacate am de crescut un baietel care acum are 11 luni, si datorita sistemului "bine pus la punct" nu beneficiez de indemnizatie, pt ca m-am mutat in alt oras si 3 luni am avut intrerupere, cu toate ca am platit la pensii...asta este viata
Dreptul la somaj
zorca
Buna ziua,
Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)