Va rog sa ma lamuriti in leg cu acest aspect, am intrebat la res umane si mi-a spus ca nu am dreptul la CO pe 2009. Eu insa cred ca am, si iata si situatia mea :
- in mai 2005 am efectuat integral CO pe 2005
-in iunie 2005 am nascut pe bb1
-am intrat in Concediu pre si postnatal pana in sept 2009, cand am intrat in CIC
-in aprilie 2007 an nascut bb2
-in 20 noiembrie 2008 am revenit la servici
VA rog sa ma lamuriti si pe mine, acum , in anul 2009 am dreptul la un anumit nr de zile de CO?? Nu toate cele 21, dar in fuinctie de cat am lucrat anul acesta, si tinand cont ca am revenit la serv inainte de implinirea celor 2 ani a bb2,banuiesc ca am dreptul la cateva zile de CO, nu?
Si va mai rog sa-mi spuneti si care ste actul normativ care reglementeaza situatiile de genul asta.
1. Pentru anii 2005 (anul suspendarii) si 2008 (anul reluarii activitatii) ai dreptul la un singur concediu de odihna - pe care l-ai efectuat in anul 2005 integral.
2. pentru anul 2009 ai dreptul la tot concediul de odihna indiferent de luna in care il efectuezi.
3. In perioada in care o persoana se afla in incapacitate temporara de munca (deci inclusiv concediul pre si postnatal ) raportul de munca sau de serviciu este suspendat de drept. Perioada in care persoana se afla in concediu pentru cresterea copilului este o suspendare la cerere.
In ambele cazuri (perioada suspendarii de drept si perioada suspendarii la cerere) persoana nu a desfasurat activitate si nu are dreptul la co.
1. Pentru anii 2005 (anul suspendarii) si 2008 (anul reluarii activitatii) ai dreptul la un singur concediu de odihna - pe care l-ai efectuat in anul 2005 integral.
2. pentru anul 2009 ai dreptul la tot concediul de odihna indiferent de luna in care il efectuezi.
3. In perioada in care o persoana se afla in incapacitate temporara de munca (deci inclusiv concediul pre si postnatal ) raportul de munca sau de serviciu este suspendat de drept. Perioada in care persoana se afla in concediu pentru cresterea copilului este o suspendare la cerere.
In ambele cazuri (perioada suspendarii de drept si perioada suspendarii la cerere) persoana nu a desfasurat activitate si nu are dreptul la co.