avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa incep un divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa incep un divort?

am o intrebare m am casatorit acum 4 ani iar casnicia noastra nu functioneaza ,vreau sa pornesc divortul da nu stiu ce imi trebuie si cum sa o fac.momentan locuim in strainatate dar ne am casatorit in romania eu am o casa dinaintea casatoriei iar impreuna avem o masina si ceva bani .cum fac sa iese treaba bine fara a avea prea multa bataie de cap ...nu avem copii impreuna .va rog datimi un sfat .va multumesc

[ scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:46, 6 Ianuarie 2014
Daca exista interes reciproc,puteti desfasura procedura legala in tara,fie la primarie ,fie la notar
Notarul public este abilitat potrivit legii (art. 375 din noul Cod Civil) sa constate desfacerea casatoriei prin acordul sotilor si sa dispuna eliberarea certificatului de divort
Divortul incheiat prin acord, la notariat, prezinta multiple avantaje fata de cel pronuntat in instanta, respectiv al timpului de finalizare , al costurilor reduse , cat si al confidentialitatii procedurii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
ynocentta, utilizator
Daca nu sunteti de comun acord cu privire la desfacerea casatoriei (divortul) si daca nu sunteti in tara, in mod obligatoriu va trebui sa depuneti cererea de divort la judecatorie. In mod obligatoriu va trebui sa contactati un avocat care sa va depuna cererea, deoarece astfel de cereri se depun personal si, numai in anumite cazuri exceptionale prevazute de lege, acestea se pot depune prin avocat. Va aflati in una din acele cazuri exceptionale.

In ceea ce priveste bunurile dobandite in timpul casatoriei si considerate bunuri comune, acestea se pot imparti pe calea unei actiuni numite partaj de bunuri comune. De asemenea, daca va intelegeti, le puteti imparti pe calea unei tranzactii incheiate la notar, urmand ca ulterior aceasta sa fie consfiintita de catre judecatorie, daca nu va intelegeti atunci va trebui depusa la judecatorie actiunea de partaj judiciat. Aceasta va putea fi depusa si de catre avocat, daca dvs.nu puteti sa va prezentati personal, fara a fi necesara vreo dovada a imposibilitatii de prezentare.
Daca sotul nu e de acord cu divortul si ambii locuiti in strainatate, veti divorta in instanta in tara in care sunteti.
Conform art. 914 Cod procedura civil, daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti.
daca nici unul din soti nu domicliaza in Romania si nici nu sunteti de acord sa va judecati in Romania nu puteti divorta decat acolo unde locuiti. desigur o solutie este sa [promovati o actiune in Roamania iar daca sotia nu invoca exceptia necompetentei instantelor romane, veti divorta aici. trebuie sa va angajati un avocat sa va reprezinte.

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau partea mea din proprietate unui copil danut.cheptanaru danut.cheptanaru pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati (vezi toată discuția)
Divort alessa_on alessa_on Cum se poate divorta astfel incat fiecare dintre cei doi parteneri sa fie tras la raspundere pentru bunurile impartite inaintea casatoriei, in peroada de ... (vezi toată discuția)