avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul sotiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul sotiei

Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de 2 luni, doresc sa divortez de sotia mea insa ea nu este de acord, stie de relatia mea extraconjugala si de existenta copilului insa nu vrea sa-mi dea satisfactia de a fi cu 'amanta' dupa cum o numeste.Impreuna am cumprata un apartament si o masina, i-am spus ca las totul ei si copilului doar sa semneze actele insa nu e deacord.Este posibil sa divortam fara aprobarea ei, ce trebuie sa fac.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:06, 30 Septembrie 2010
actiunea de divort, in cazul dv., nu necesita acordul sotiei. formulati, pur si simplu, cererea, atasati certificatul de casatori, achitati taxele de timbru si o depuneti la judecatoria in raza careia aveti domiciliul comun. puteti solicita prin cererea de divort partajul bunurilor comune dobindite in timpul casatoriei.
sigur ca se poate divorta si fara acordul celuilalt sot - dragoste cu sila nu exista - . Contactati un avocat din apropiere sa va spuna ce aveti de facut.
Ar avea vreo importanta daca as atasa si certificatul de nastere al copilului rezultat din concubinaj, care este pe numele meu?Sotia ma ameninta tot timpul ca nu voi putea divorta fara acordul ei iar daca plec ma baga la parasire de domiciliu.Este posibil?Si ce se poate intampla daca plec pur si simplu si dupa aceea inaintez cererea de divort?
De divortat puteti doar ca va trebuie motive daca sotia nu este de acord.
Mai exact spus faptul ca aveti o concubina nu ar constitui un motiv de divort in favoarea dvs.,ci in favoarea sotiei.
Se poate observa ca sotia nu are nicio culpa pentru desfacerea casatoriei din culpa ei exclusiva deoarece ea nu are culpa...
Va trebuie avocat pentru a se cauta motive de divort intrucat se poate sa aveti surpriza neplacuta de a va fi respinsa actiunea de divort daca actiunea nu va fi bine redactata si sotia va veni la termen.
Mai exista si posibilitatea ca instanta sa va tot amane...

avocat Claudiu Lascoschi
puteti sa parasiti locuinta daca asa doriti, chiar daca va reclama ca ati parasit domiciliu, nu inseamna mare lucru.
in cererea de divort trebuie sa scrieti motivele pt care nu va intelegeti cu sotia si de ce aceasta relatie nu mai poate continua. cereti desfacerea casatoriei din culpa comuna
procesul de divort va dura mai mult daca sotia nu e de acord, dar mai devreme sau mai tarziu, se va pronunta.
in privinta partajului, poate ar fi mai bine sa-l faceti si sa-i donati apoi fiului partea ce vi se cuvine. daca-i cedati sotiei la partaj partea dvs, poate dispune dupa cum doreste de bunuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)