avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Sunt propietar pe o curte,416mp din total de 460mp,restul fiind parte indiviza atribuita la trei proprietari ce detin trei apartamente din patru,al patrulea fiind proprietatea mea.Toti folosim terenul dar numai eu platesc impozit pe toata curtea.Ce suprafata,in mp.poate avea drumul de servitute si cum se atribuie?Pot sa delimitez proprietatea mea pentru uzul meu personal?eventual pentru o noua constructie?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 09:02, 2 Ianuarie 2014
Dar de ce va vine doar d-voastra plata impozitului? Pe ctr de vanz-cump ce scrie sau la OCPI, cine e proprietar pe cei 44 mp? e doar un nr de C.F. ptr toti 4 sau d-voastra ati fost primul care a cumparat/intabulat acolo? Sa nu fie vreo eroare in ceva acte de platiti numai d-voastra...
Dreptul de servitute se poate constitui la cererea celui care are nevoie de o cale de trecere spre terenul sau (fond dominant) prin terenul aflat in proprietatea altei persoane (fond aservit) doar in conditiile in care nu exista o alta posibilitate prin care sa poata ajunge la terenul sau. Cu privire la suprafata partile pot ajunge la o intelegere, dar, in principiu, se presupune a fi rezonabila o latime care sa permita trecerea unui autovehicul, iar lungimea este, evident, constituita de la calea principala de acces pana la fondul dominant. Puteti ingradi orice suprafata de teren care va apartine insa nu si cea asupra caruia s-a constituit drept de servitute (daca s-a constituit un astfel de drept). Neintelegerile cu privire la dreptul de servitute se solutioneaza in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Acces dezmembrare aliaz aliaz Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren cu suprafata de aprox. 1500 mp (lungime aprox. 150 m, latime aprox. 10 m). Am gasit cumparator pentru jumatatea ... (vezi toată discuția)