avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare a -3-a locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare a -3-a locuinta

Eu si sotia avem deja un apartament si o garsoniera . Ea a mostenit un apartament intr-un complex nou rezidential si impozitul pe cladire este ca si la a treia locuinta .aprox. 150% mai mare.
Daca sotia isi face mutatia in apartamentul mostenit se poate reduce valoarea impozitului?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:06, 5 Ianuarie 2014
Pentru cladirea dobandita prin succesiune legala, sotia nu va plati impozitul majorat. Temei legal Cod fiscal, art 252, alin (2):
ART. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
...
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a 2 a locuinta musculita musculita Daca detin 0.5 dintr-un apartament impreuna cu fratele meu si locuiesc acolo si am o garsoniera pe care am inchiriat-o , cum se va calcula impozitul pe a doua ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului majorat pentru mai multe cladiri-persoane fizice EH0525 EH0525 Am (1).un apartament la bloc ,apoi am mostenit (2).19% din apartamentul parintilor si acum mi-am construit inca (3) o locuinta. Pentru locuinta(3) mi ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament shumi84 shumi84 Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatorul caz. Am un apartatament (al 2-lea) proprietate personala pe care l-am inchiriat unei persoane ... (vezi toată discuția)