avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ONG

Am infiintat recent un ONG - Club sportiv, inca nu am avut activitate si nu am retras banii din patrimoniul initial, dar de acum trebuie sa cumparam tot felul de echipamente sportive pentru antrenamente si sa incepem.
Am cateva intrebari referitoare la activitatea financiar-contabila:

1). Avand in vedere ca nu am nici un bon sau chitanta de la infiintarea clubului pot sa trec in contabilitate ceva?
2). Daca banii de la cotizatiile membrilor ii primesc in mana, cum si ce trec in contabilitate? ce trebuie facut sa fie legal?

Multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:47, 16 Februarie 2014
Buna ziua,

1. Daca nu aveti documente justificative nu puteti inregistra nimic in contabilitate. Documente justificative inseamna: facturi, chitante, bonuri fiscale, boredrouri de achizitie etc.
2. Daca primiti sume in numerar trebuie sa emiteti chitanta pentru incasare si pe baza chitantelor inregistrati sumele in contabilitate.
Nu ati pastrat documentele de la infiintarea asociatiei? Mergeti si la banca si luati extrasul de cont pe perioada de la infiintare pana pe 31 decembrie 2013.
Va trebui sa pregatiti actele contabile pentru ca va trebui sa depuneti bilantul pentru 2013.
Acum, orice cumparati pe asociatie cereti factura si chitanta/bon fiscal. Apoi le inregistrati aceste plati in registrul de casa impreuna cu incasarile/veniturile asociatiei(incasate cu chitanta in care treceti datele de identificare din buletin ale celor de la care primiti banii).
Tineti evidenta clara la bunurile/echipamentele sportive achizitionate si date spre folosire.
Puteti merge la dir. de Taxe sa cereti o copie de pe taxa de timbru judiciar (100 lei si pt legalizare incheiere), idem la notar (pt legalizare certificat), la banca pt depunere capit social, la Min.Justitiei -36 lei.
:)
Sau taxele de timbru le luati din dosarul de la instanta :)
Formulati o cerere prin care solicitati copii certificate dupa taxele de timbru si dupa foaia de varsamant capital social initial aflate la dosarul de la judecatorie. E mai practic, t.t.j. e 1 leu/pagina. Apoi, mai cred ca toate chitantele au ramas si vi le poate oferi cel care s-a ocupat cu procedura constituirii ONG.

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva vs asociatie club sportiv csucv13 csucv13 Diferente intre Asociatie sportiva si ASOCIATIE CLUB SPORTIV ? Se poate transforma o Asociatie sportiva in ASOCIATIE CLUB SPORTIV ? (vezi toată discuția)
Legislatie sportivi activitate dependenta aadana67 aadana67 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire intr-o situatie: O persoana fizica autorizata in CAEN 9319 Alte activitati sportive, incheie cu un club sportiv un ... (vezi toată discuția)
Club fotbal cristian8086 cristian8086 Buna ziua ! Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)