avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Club fotbal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Club fotbal


Buna ziua !
Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa lunara.
Aceasta taxa se cosidera activitate economica prin prestari servicii si atunci se plateste impozit pe profit?Cum as putea inregistra acesti bani fara sa fie cosiderata activitate economica? Ca si cotizatie lunara? Ca si donatie ( asta ar insemna sa inregistrez 40-50 donatii lunare) ?Mentionez ca acesti bani se duc pe inchiriere de teren,echipament sportiv,turnee,salarii antrenori,etc.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 18:12, 15 Mai 2015
Ecelea sunt venituri din activitatea economica. Nu pot fi donatii.
Dar trebuie sa aveti in vedere calculul impozitului pe profit pentru ong. Codul Fiscal, in art 15 alin 3 precizeaza ca ”organizatiile non-profit (…) sunt scutite de la plata impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate pina la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutit de la plata impozitului pe venit”. Deci alegeti cea mai mica valoare dintre:
- veniturile din activitatile impozabile sunt de 10% din valoarea veniturilor neimpozabile;
- veniturile din activitatile impozabile ce depasesc plafonul de 15.000 euro
Exista si o alta cale de abordare:

Daca sunteti asociatie sportiva cu obiect de activitate "fotbal":
- cooptatii ca "membrii asociati" pe cei ce vin la antrenamente;
- faceti socoteala cat costa toate "inchiriere de teren, echipament sportiv, turnee, salarii, antrenori,etc".
- impartiti toate cheltuielile la nr. de membrii asociati si rezulta "cotizatia lunara" de achitat in calitate de membru (lunar, trimestrial, anual)

Justificarea legala si economica este clara: membrii s-au grupat intr-o asociatie ca sa se antreneze la fotal. Antrenamentele costa deci membrii isi platesc propriile cheltuieli prin cotizatia pe care o platesc.
Cotizatiile nu sunt subiect de impozitare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie nonprofit- scoala mrbal mrbal Se poate ca o asociatie nonprofit sa aiba activitate de instruire elevilor -scoala ( conform actului constitutiv) ? Membrii elevi pot plati sume lunare ... (vezi toată discuția)
Venituri scutite de impozitul pe profit intr-o asociatie vanatorul vanatorul Buna ziua, In cadrul unei asociatii de dans sportiv ,cotizatiile lunare ale copiilor care participa la cursurile de dans pot fi incadrate ca venituri din ... (vezi toată discuția)
Venituri la un club sportiv nonprofit adrieanrotaru adrieanrotaru VENITURILE LA UN CLUB SPORTIV CU CIF CU HOTARIRE JUDECATOREASCA (NON PROFIT),POT FI :DIN ;SPONSORIZARI,DONATI,ORGANIZARI DE COMPETITI SPORTIVE,DIVERSE LUCRARI ... (vezi toată discuția)