avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata contributie cass
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata contributie cass

Doresc un raspuns competent la urmatoarea situatie:Proprietarul unui spatiu,incheie contract de comodat pentru acest spatiu cu propria-i firma.
Firma sa inchiriaza acest spatiu altei firme si incaseaza chirie.Pentru aceste venituri va plati 5,5% cass?.Va mulumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:41, 6 Ianuarie 2014
in primul rand e ilegal, nu se poate inchiriere la inchiriere
asa ca nu mai intra in discutie ce 5,5 % etc....
si lasati ingineriile de acest fel ca fiscul daca vede va ia mult mai mult
Multumesc pentru raspuns.Dvs.nu ati inteles ca prin contractual de comodat nu se plateste nici-o chirie de catre firma respectiva doar eventual utilitatile(energie,apa canal).
Daca este vorba de sediul societatii, cu siguranta nu se poate.
In alt caz, nu vad care ar fi problema aici, cu condititia sa se prevada o astfel de clauza in respectivul contract de comodat(acordul proprietarului). La urma urmei, cine ar denunta contractul?

Noul Cod Civil:

Art. 1833
Subînchirierea şi cesiunea contractului de închiriere
Chiriaşul poate ceda contractul de închiriere a locuinţei sau subînchiria locuinţa numai cu acordul scris al locatorului, caz în care, în lipsa unei stipulaţii contrare, cesionarul, respectiv sublocatarul răspunde solidar cu chiriaşul pentru obligaţiile asumate faţă de locator prin contractul de închiriere.

Si in plus fata de ce s-a raspuns mai sus, CASS platesc numai persoanele fizice pentru venitul din contractele de inchiriere.
Veniturile din inchiriere intre persoanele juridice sunt incluse in venitul societatii si urmeaza sitemul de impozitare al persoanelor juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot subinchiria apartament prin airbnb? Cris-T Cris-T Buna ziua, Recent mi-a venit ideea de a subinchiria un apartament in regim hotelier prin airbnb. După ceva documentație am aflat ca legal se pot ... (vezi toată discuția)
Contractul de subinchiriere Ramona24 Ramona24 As avea doau intrebari in legatura cu un contract de subinchiriere spatiu: 1.partile cum sa le denumesc:locator si locatar? 2.daca in obiectul ... (vezi toată discuția)
Acord de subinchiriere ataela1 ataela1 Buna ziua, Daca contractul de inchiriere a unui spatiu este incheiat la notar,este necesar ca si Acordul de subanchiriere a acelui spatiu,dat de catre ... (vezi toată discuția)