avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni

Pe data de 17 12 20013 am fost accidentata pe trecerea de pietoni m-am lovit la cap si la bratul stang pe care-l am in mometul de fata in ghips pana in momentul de fata nu am fost chemata la politie ptr.declaratie sau crva de genul acesta intrebarea mea este urmatoarea;care este procedura de desfasurare a anchetei ,nu stiu absolut nimic despre acest lucru?
Puteti sa mergeti singura .
Recomandat este sa va angajati un avocat care sa se ocupe de dosar .
Onorariul avocatial se va recupera de la vinovat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Stefan Bicov, Avocat
In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art. 184 din Codul penal , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea reprezinta un act personal, definitiv , total . ( vizeaza, deci , atat latura penala , cat si latura civila a cauzei deduse judecatii ).
Instanta de judecata poate lua act de impacare chiar in recurs.

In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.

In caz ca pedeapsa cu inchisoarea este suspendata conditionat , conform art . 81 din Codul penal , dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobandit numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Reabilitarea este una de drept.( termenul de incercare este unul compus din pedeapsa aplicata de instanta , la care se adauga doi ani ) , cazierul fiind din nou fara nicio mentiune.
Recomanda

Inculpatul poate recunoaste pretentiile partii civile .Poate fi incheiata , de asemenea, o tranzactie, conform modificarilor aduse de legea 202/2010.
Daunele cerute si dovedite sunt suportate de catre societatea asiguratoare, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala.

Aceasta poate fi introdusa in cauza de partile interesate pana la citirea rechizitoriului .Poate interveni prin propria vointa, luand stadiul procesul ca atare, pana la finalizarea cercetarii judecatoresti.

Inculpatul va fi obligat in solidar cu asigurator la plata pretentiilor banesti, in limita plafonului legal.

Impacarea este incidenta chiar in etapa recursului procesului penal, este totoala , definitiva si neconditionata, vizand si actiunea civila alaturata celei penale.

Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima si alcoolemie de 0,18 in aer si 0 in sange :) Konstantyn86 Konstantyn86 Am avut un accident cu victima in luna iulie , iar azi (4.11.2013) am fost sunat de un politist de la rutiera care se ocupa de caz si mi-a zis sa vin sa dau o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala deco9bal deco9bal In cazul unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui biciclist se aplica termenul de doua luni pentru depunerea plangerii ? Mentionez ca victima ... (vezi toată discuția)
Am fost autorul unui accident pe trecerea de pietoni, ce sanctiuni mi se pot aplica? Anchi83 Anchi83 buna ziua. In data de 24 12 2010 am fost autorul unui accident pe trecerea de pietoni.Am sunat la politie si salvare. In urma accidentului victima nu a fost ... (vezi toată discuția)