avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare de drept sau judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare de drept sau judecatoreasca

buna ziua .As dorii sa imi spuneti si mie la ce data intervine reabilitarea daca am fost condamnat la 6 luni cu suspendare in anul 2006 luna octombrie ,am vrut sa ma angajez si cazierul este patat nu ma angajaza nimeni ce pot face?permisul de conducere mi-sa anulat de catre politie,deci in mare am fost condamnat pentru refuz de probe biologice.astept un raspuns va rog mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 13 Aprilie 2009
GabrielaA a scris:

Nu vad de ce. Reabilitarea de drept cum ii spune si numele opereaza de drept fara a interveni instanta.
Problema lor este ca trebuie sa-i tragi de maneca pentru ca n-au cum sa vada chiar la toti ca a intervenit reabilitarea de drept.

Pentru ca prea putini dintre ei cunosc legea si mai ales modul de aplicare a ei ... eu am intalnit asemenea cazuri, in care pana nu s-a prezentat persoana cu o astfel de hotarare nu s-a radiat din cazier condamnarile respective.
De asemenea, am intalnit si cazuri in care cazierul a fost eliberat fara a contine condamnarile primite intrucat intervenise reabilitarea de dret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Cat timp am cazier ? Raaazvy Raaazvy [quot]D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)