avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Au decedat ambii parinti ,nu s-a dezbatut mostenirea, suntem doi frati si noi ne-am inteles asupra impartiririi bunurilor dar conform legii trebuie sa impartim in mod egal bunurile ramase dar noi dorim ca unul dintre noi sa ramana cu casa iar celalalt sa ramana cu pamantul.Cum sa procedam sa obtinem ceea ce am hotarat de comun acord ? Daca unul cedeaza totul in favoarea celuilalt iar dupa aceea sa facem un act prin care celalalt sa vanda sau sa doneze celulalt de exemplu casa, se poate ? daca da ,dupa cat timp se poate sau ce documente se pot intocmi legal ca sa ramanem asa cum noi ne-am inteles , adica unul cu pamamntul iar celalat cu casa ?
V arugam sa ne ajutati si va multumim pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:03, 4 Ianuarie 2014
Dezabteti succesiunile parintilor apoi faceti partaj, unul ramanecu casa altul cu pamantul. Partajul este solutia cea mai fireasca si cea mai putin costisitoare.
Va multumesc pentru raspuns dar mai doresc sa va intreb cum imi recomandati sa fac partajul prin notariat sau prin judecatorie din punct de vedere al timpului si al cheltuielilor ?
Din ambele puncte de vedere si daca mostenitorii se inteleg apelati la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Cedarea in favoarea unei parti dragoflori dragoflori Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care ultimul parinte a decedat in 2005, vreau sa deschid succesiunea, mai am o singura sora si ... (vezi toată discuția)
Mostenire Oflor Oflor O familie formată din parinti si doi minori decedeaza unul din părinți, parintele rămas poate vinde bunurile dobândite împreună casă ... (vezi toată discuția)