avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Majorare salariu 01.01.2014
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Majorare salariu 01.01.2014

La multi ani,tuturor! Referitor la majorarea salariului minim de la 01.01.2014 la 850 lei,cum se procedeaza la salariatii cu studii superioare>??beneficiaza si ei de marire (850*2=1600.lei), sau nu este obligatoriu ptr,ei>??unde se precizeaza in lege ceva referitor la acesti salariati>??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 20 Ianuarie 2014
Coeficientii de ierarhizare se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, obligatia de majorare a salariului de la 01.01.2014 subzista numai in cazul celor care au salariul brut sub 850 lei , nu si pentru ceilalti.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Majorarea salariului minim pe economie nu influenteaza un angajat incadrat cu studii superioare, salariul lui de incadrare este mai mare. Nu trebuie sa ai niciun angajat incadrat cu salariul brut mai mic de 850 lei (pentru 8 ore), incepand cu 01.01.2014.
Majorarea salariului minim pe economie influenteaza salariul unui angajat incadrat cu studii superioare, numai daca in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? Adica este obligatoriu conform legii ca un angajat cu studii superioare sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu elyanasmash elyanasmash Buna ziua, Pentru calificati fara studii superioare, care este salariul de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim rbtm rbtm Salariul minim a crescut la 750 ron de la 1 februarie. Coeficientii, functie de studii, se aplica in continuare? Adica, salariul unui absolvent de facultate ... (vezi toată discuția)