avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare indemnizatie de detasare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare indemnizatie de detasare

am un salariat detasat, care i s-a stabilit o indemnizatie de detasare de 13 lei/zi.
In decembrie 2013 indemnizatia lui de detasare este 20 de zile x 13 lei/zi = 260 lei.
Pentru cei 260 lei trebuie sa-i opresc contributii si impozit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 7 Ianuarie 2014
OG nr. 8/2013, care a modificat Codul fiscal in acest an, a schimbat regulile in ceea ce priveste indemnizatiile de delegare si de detasare. Noile reglementaria, careu inceput sa se aplice din 1 februarie 2013, au stabilit ca, pentru indemnizatiile care depasesc depasesc plafonul stabilit de lege (limita a de 2,5 ori indemnizatia acordata salariatilor din institutiile publice) se vor achita contributii sociale individuale, insa numai pentru partea care depaseste limita a de 2,5 ori nivelul stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice.

Sumele acordate in limita a de 2,5 ori indemnizatia pe perioada delegarii si detasarii acordata salariatilor din instituitile publice :
- nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile;
- nu se cuprind in baza lunara a contribuitilor sociale obligatorii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

In HG 1860/2006 este prevazuta "indemnizatia zilnica de delegare sau detasare" de 13 lei. Pentru salariatul de care am mentionat, nu se depaseste indemnizatia zilnica din HG, insa i se acorda o suma egala cu indemnizatia de detasare pentru 20 zile. Eu cred ca nu se depaseste limita a de 2,5 ori nivelul stabilit prin HG pentru indemnizatia zilnica. Gresesc?
Limita a 2,5 inseamna o indemnizatie zilnica de detasare in valoare de 32,5 lei.
In speta, dvs acordati cuantumul prevazut de HG , 13 lei/zi, ceea ce implica faptul ca nu se platesc contributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea diurnei og 8/2013 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta la urmatoarea intrebare : Cf. OG 8/20013 de la 01.02.2013 \\"g) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării ... (vezi toată discuția)
Diurna interval interval Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna - chitanta de cazare - mi se pare normal - ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deplasare CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)