avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eu am PFA,sotia SRL,cu spatii comerciale proprii,ce e ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eu am PFA,sotia SRL,cu spatii comerciale proprii,ce e mai avantajos pt familia mea?

In contextul inaspriri fiscalitatii,in aceasta perioada de criza,prin aplicarea preconizatei taxe forfetare de 6500ronX-(,ce este mai avantajos,pentru a nu platii 6500ron de doua ori(una pt PFA alta pentru SRL):sa transform PF in II(intreprindere individuala),sa pastrez SRL-ul(ceea ce nu prea a-si vrea datorita costurilor/taxelor diverse) sau sa transform PFA in AF/IF la registrul comertului printr-o mentiune si sa desfintez/inchid activitatea SRL-ului#-o.Multumesc:">
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:13, 9 Aprilie 2009
Trebuie sa aveti in vedere daca IF va permite sa desfaurati activitatile de care sunteti interesat. Si ar fi in regula un IF. SRL-ul il puteti lichida usor daca nu aveti datorii la bugetul de stat si catre furnizori.
;)Saru'mana pt sfat ! Daca se adevereste aplicarea taxei forfetare,sigur voi lua masurile "corespunzatoare " B-)
Intre timp s-a renegociat impozitul forfetar si nu v-a fi de 6500.S-a acceptat o alta formula de impozitare gradata in functie de cifra de afaceri.Minim este 500 euro la o CA de 10.000.
B-)saru'mana si multumesc pentru informare:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o srl si merge greu pot s-o transform in if? marcelt marcelt detin un srl si vreau sal transform in inteprindere familiara si cer sfatul dumneavoastra. am taxa forfetara si tva si cu ce ma ocup eu nu fac fata cu ... (vezi toată discuția)
Tramsformare srl in pf mihaela_982 mihaela_982 Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă? Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)