avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Justitie cu interese
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Justitie cu interese

Am de cativa ani probleme cauzate de un grup infractori neprinsi vecini de scara. Am fost lovit, calomniat, insultat, amenintat si pentru ca politia ii acopera primesc mereu nup si fac lege in bloc. De data aceasta am proba clara, insulta si calomnie in scris- ca de obicei politia sectia a facut referat cu nup ignorind proba mea si procurorul a dat si ea nup. In trecut am avut certificat medico legal de la lovituri si tot nup. Vin azi sa va intreb de ce nu se aplica legile si de ce procurorii trec cu nesimtire peste insultele, lovirile si amenintarile probate incurajind repetarea lor? Ce se poate face ca golanii sa fie pedepsiti in aceasta tara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:24, 10 Ianuarie 2014
Multumesc domnule avocat. Am cautat dar nu am gasit in cod ca doar daca ai un numar de zile de ingrijirimedicale,este pedepsit. Daca nu stai in spital dar totusi te bate, nu pateste nimic?
Zilele de spitalizare nu au nici o legatura cu zilele de ingrijiri medicale care sunt trecute in CML, in functie de care se face incadrarea faptei. Art.180 alin(1) pedeseste lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
ART. 180 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
#M11
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
#B
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
#M11
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#B
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Pana la modificarea legii exista mai multa dreptate din punctul meu de vedere.
Astfel de persoane erau sanctionate cum erau sanctionate si erau obligate si la plata de daune materiale si morale.
Se aplicau pedepse cu amenzi sau pedepse cu suspendare...

Existau chiar si interlopi care se temeau sa dea un pumn pentru ca plateau bani...destul de multi pentru acea vreme...cand banii aveau valoare...si nu ca astazi...

Astazi...lucrurile au o alta turnura...din pacate...turnura pe care ati observat-o...
Multumesc si dlui avocat Patrascu si dvs. pentru efortul de a ma ajuta. Totusi, ceva eu trebuie sa fac, nu mai pot trai asa. Faptul ca politia ignora Pe fata probele cu scopul clar de a acoperi golanii, nu poate fi reclamat nicaieri? Ce ziceti de afisarea in presa, pe net a sutuatiei mele? Va multumesc.
Aceasta este practica parchetelor.
Nu este ceva discriminator in ceea ce va priveste.

Nu stiu in ce masura ar putea sa ajute un scandal in presa dar ar putea constitui o modalitate de a se schimba ceva in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)
Plangere penala krs23 krs23 Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)