avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legislatia 2014 privind concediul maternitate si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legislatia 2014 privind concediul maternitate si indemnizatia de crestere

Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca full time si am un salariu ce depaseste 5000 ron net/lunar. Avand in vedere ca voi naste in iulie, as vrea sa stiu care mai e legislatia 2014 in privinta concediului de maternitate, indemnizatiei de crestere a copulului, care e procentul din salariu platit in I si in al II an de concediu. In plus, e obligatoriu ca tatal sa-si ia concediu de crestere de o luna? Merci
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 6 Ianuarie 2014
1. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv inclusiv in ziua in care copilul implineste 11 luni (indiferent de data cand intrati in CCC) daca tatal indeplineste conditiile pentru a intra in CCC si nu o face.

2. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci veti primi indemnizatie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an.

3. Va mai dau o varianta: daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, cupa ce implineste copilul 1 an, pana implineste copilul 2 ani.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copilului alinamol alinamol buna ziua ! am si eu o intrebare am un baietel care in 24 aprilie implineste 2 ani pe urma intru in somaj 2 luni momentan sunt insarcinata cu cel de-al 2 copil ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj manuelle manuelle Buna ziua. Dupa terminarea somajului de 6 luni mai am dreptul la concediu de crestere al copilului? Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil hadasssa hadasssa Buna ziua! Pt a intra in CCC pt primul copil am suspendat indemnizatia de somaj (eram in somaj). Dupa ce copilul implineste varsta de 2 ani (23 feb 2012), o sa ... (vezi toată discuția)