avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru angajare in timpul CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru angajare in timpul CCC

Va salut.
Sunt angajat la o societate, dar actualmente sunt in concediu de crestere a copilului (copil cu handicap,care a implinit 2 ani si sunt in prelungire). Doresc sa stiu daca in calitate de asociat la alta societate pot sa lucrez la aceasca (vanzator si administrator) societate pe program determinat de 4 ore. Daca raspunsul dvs este afirmativ va rog sa-mi comunicati si prev legale . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 8 Ianuarie 2014
Pe perioada CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit, intrucat va duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.

art.16 din OUG nr.111/2010:
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
,,,,,,
Va multumesc
Puteti sa desfasurati activitate la societatea la care sunteti asociat si administrator daca nu aveti un CIM la acea societate sau indemnizatie de administrator (este asimilata salariului). Veniturile din dividende nu afecteaza dreptul la indemnizatiile prev de OUG 111/2010.
Indemnizatia primita in calitate de administrator afecteaza drepturile prevazute de OUG nr.111/2010.

Si daca are contract de mandat ii afecteaza indemnizatia pentru CCC, nu numai un c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului - suspendare makavelli makavelli Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului si vreau sa infiintez o SRL, unde sunt administrator si asociat unic. As dori sa aflu cand mi se va ... (vezi toată discuția)
Pot sa infiintez firma daca sunt in ccc Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, doresc sa infiintez firma si sa fiu asociat unic (intreprinzator debutant), sunt in concediu de crestere al copilului.imi afecteaza indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)