avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate cf. Legii 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate cf. Legii 18

Buna seara si La Multi Ani tuturor!

Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:

In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii mele, atunci decedata impreuna cu matusa lor (mama tatalui meu si matusa lor fiind surori) au facut cerere la Primarie pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului agricol care a apartinut strabunicului meu - tatal celor doua surori - in baza legii 18. La momentul respectiv pe numele strabunicului au fost gasite in Registrul Agricol 12 ha teren arabil. Sora bunicii mele a cerut ca pentru partea care i se cuvine respectiv 4 ha sa i se emita titlu de proprietate separat, ceea ce s-a si intamplat, ei i s-a emis un titlu de proprietate de 6 ha ce includeau cele 4 ha de la strabunicul meu + 2 ha de la sotul ei decedat. Pentru restul de 8 ha Primaria a emis un alt titlu de proprietate pe numele celor doua surori, motivand (verbal) ca reconstituirea se face pe numele tuturor mostenitorilor.

Intrebarea mea este: cum trebuia aplicata legea 18 in acest caz? Terenul trebuia restituit exclusiv celor care au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate in 1991, adica trei titluri a 4 ha fiecare pe numele solicitantilor, sau trebuia emis un titlu de proprietate pentru intreaga suprafata de 12 ha pe numele tuturor mostenitorilor (bunica mea si sora ei)? Mentionez ca dupa moartea bunicilor mei nu s-a facut succesiunea, iar sora bunicii mele a decedat intre timp.

In cazul in care titlurile de proprietate sunt gresite, ce se mai poate face? Se poate ajunge la o intelegere la notar intre mostenitori?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
toricelli, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, ... Ionut mihnea Ionut mihnea Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, nu știu de unde sa încep. Am gasit un titlu de proprietate unde scrie asa: Comisia ... (vezi toată discuția)