Acum ceva timp in urma, am vrut sa fac o gluma unui vecin, si i-am luat bicicleta din fata blocului,acesta fiind beat intr-un magazin. I-am dat bicicleta unui prieten sa i-o inapoieze proprietarului, dar acesta nu a inapoiat-o. A doua zi, pagubitul a mers la politie, cu ajutorul carora au vizualizat camera de luat vederi din fata blocului, unde se vede cum eu iau bicicleta. Am fost chemat la politie pt declaratii si de curand am primit o citatie sa ma prezint la judecatorie pt furt calificat. Fiind prima abatere de acest gen, care pot fi consecintele si pedeapsa? Va multumesc anticipat pt raspuns #-o
La primul termen va prezentati la instanta iar dupa strigarea cauzei spuneti judecatorului faptul ca solicitati acordarea unui nou termen de judecata in vederea angajarii unui avocat. Nici eu nu inteleg ce ati facut in cursul urmaririi penale, atat timp cat dosarul s-a aflat la procuror, pentru ca sigur ati fost chemat, macar pentru a vi se prezenta materialul de urmarire penala. Sau poate va inselati, iar citatia este trimisa de Parchetul de pe langa Judecatoria X.
nu... este trimisa de Judecatoria Sect 4... in timpul urmaririi penale, am avut o avocata, care a intrat in concediu prenatal... si ma lasat asa... pot sa merg sa cer dosarul inainte de audiere sa vad ce contine? va multumesc pt ajutor
Aveti dreptul de a studia dosarul dar eu cred ca este posibil sa intelegeti in mod gresit ceea ce se afla la dosar si sa va complicati situatia.
Avocata poate sa va ofere consultanta juridica si daca este in prenatal si ati platit-o.
Faceti xerox si ii duceti piesele dosarului ca sa va spuna ceea ce crede daca chiar nu va puteti angaja alt avocat.
Este foarte greu sa scapati cu amenda administrativa daca cel caruia i-ati lasat bicicleta a declarat ca i-ati vandut-o...chiar daca ar minti...
Daca va aparati aiurea poate exista si rsicul sa ajungeti la inchisoare...chiar daca e vorba de o bicicleta.
Nu uitati faptul ca, multi au ajuns dupa gratii pentru ca au furat o gaina...
Si bicicleta este mai valoroasa decat o gaina...