avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenzi neplatite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenzi neplatite

Daca in anul 2011 am luat cateva amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice contravetionale pe leg. 69/1991 si totalul lor ajunge la suma de aproximativ 2500ron ce poate face statul impotriva mea???#-o
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 22:14, 9 Ianuarie 2014
Buna seara,

Va deranjez cu o intrebare legata tot de amenzi.
Am cumparat un ap. in Bucuresti in 2007 si de atunci tot primesc tot felul de somatii pentru credite ale vechilor proprietari si ale celor luati in evidenta in ap.
Astazi insa am primit decizia de impunere pentru impozit ap. si masina , dar si o alta decizie de impunere pentru niste amenzi de circulatie pe un alt nume( am aflat de la vecini ca ar fi o verisoara ale vechilor proprietari ) .
Cu ar trebui sa procedez in acest caz. Cum pot scoate persoanele care figureaza cu buletin la aceasta adresa si cum pot scapa de aceste amenzi care sunt pe rolul apartamentului meu ?
Pot aceste amenzi impiedica vanzarea apartamentului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Pt. dl Arpad21
Nu catre dvs. au fost trimise cele 2 decizii de impunere ci la adresa dvs. de domiciliu. Doar decizia de impunere pt apartament si masina va era destinata, cea cu amenzi nu, dovada faptul ca era pe alt nume. Aceasta totusi s-a trimis la adresa dvs. pt ca contravenienta figura in momentul intocmirii proceselor verbale cu domiciliul la acea adresa (poate il are si acum, poate nu, acest aspect nu am cum sa-l deduc din cele de mai sus).
Important e ca dvs.nu sunteti somat pentru acele sume, iar plata impozitului pe apartament sau eliberarea certificatelor fiscale in vederea instrainarii nu sunt in nici un fel conditionate de plata acelor amenzi.
Singurul inconvenient care ramane e ca primiti in cutia postala corespondenta care nu va e adresata. Puteti eventual sa notificati emitentii somatiilor de plata (banci, primarie etc) ca cei pe care-i urmaresc nu mai locuiesc la acea adresa, ca dvs. sunteti actualul proprietar si nu aveti informatii legate de persoanele ce locuiau acolo anterior. Am fost intr-o situatie similara cu a dvs, am sunat la banca si la compania de telefonie care trimiteau somatii pe numele vechiului proprietar si au incetat sa trimita corespondenta la domiciliul meu. Cateva somatii pt amenzi am mai primit, dar au luat-o pe calea reciclarii si cam atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari creante de la fostul proprietar mir2006 mir2006 Buna ziua tuturor, Locuiesc de mai mult timp in strainatate, iar la domiciuliul meu din Bucuresti nu locuieste nimeni, apartamentul nefiind inchiriat. Am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ridic o recomandata? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Am primit astazi in cutia postala o instiintare ca am de ridicat o recomandata. Nu cred ca este o amenda noua, pentru ca nu am avut de aface cu politia in ... (vezi toată discuția)
Amenda penala mario ion 74 mario ion 74 daca in urma neplatei unei amenzi de 10 000 000 lei vechi aceasta sa transformat in inchisoare si sa contopit cu cu o pedeapsa de 3 ani la care astepta ... (vezi toată discuția)