avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... o provocare teoretica (aparent)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

o provocare teoretica (aparent)

As vrea sa va chestionez in legatura cu urmatoarea speta: o societate comerciala, care nu si-a efectuat preschimbarea conf Legii 359/2004, si care potrivit legii a intrat in dizolvare de drept isi poate continua activitatea ca urmare a unei fuziuni?
In opinia mea, o societate in dizolvare nu poate lua hotarari decat in ceea ce priveste lichidarea, iar pentru o fuziune este necesara si hot. AGA a societatii care-si va inceta existenta (oricum ca urmare a fuziunii nu va mai avea loc lichidarea patrimoniului societatii).
Cu toate acestea astept si alte pareri motivate in sensul admiterii unei asemenea fuziuni (sau daca ati gasit alte solutii pentru continuarea activitatii unei societati care nu si-a efectuat preschimbarea si se se afla in dizolvare de drept).
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:38, 7 Iunie 2005
Pai daca fuziunea nu a fost inregistrata la registrul comertului inainte de de dizolvare, fuzionarea nu este perfectata, deci nu se poate continua activitatea societatii dizolvate.
Se poate face un recurs bine motivat si probat, eventual lipsa din tara, impotriva hotararii de dizolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O provocare teoretica (aparent) yagunz yagunz As vrea sa va chestionez in legatura cu urmatoarea speta: o societate comerciala, care nu si-a efectuat preschimbarea conf Legii 359/2004, si care potrivit ... (vezi toată discuția)
Fuziunea unei societati aflata in lichidare judiciara themis themis SC X SRL se afla in procedura de lichidare judiciara ca urmare a unei sentinte definitive de dizolvare (in temeiul art.237(1) LSC). Potrivit art.238(5) ... (vezi toată discuția)
Fuziunea societatilor comerciale stevenson stevenson Societatea (srl) a fost dizolvata si a fost numit un lichidator de catre instanta . Ulterior , s-a intocmit un proiect de fuziune (conf.art.238 alin.(4) din ... (vezi toată discuția)