As vrea sa stiu daca se poate ceva.
In 2010 am avut un dosar de urmarire penala, pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, dar care ulterior a fost inchis cu aplicarea unei amenzi administrative.
Ei acum in 2014 ma citeaza un domn procuror sa ma prezint la dansul, ma duc ca sa aflu ca mi se redeschide dosarul, pe motiv ca procurorul care la inchis a facut o gresita aplicare a art.18.1 din Codul Penal.
Acum ce pot sa fac eu cu privire la aceasta situatie.
multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Nu pare nimic suspect in cazul dvs.
Este posibil sa se aplice amenda administrativa dar se poate face si trimitere in judecata in astfel de cazuri.
Probabil ca este cercetat penal procurorul de DNA.
Probabil ca sunt mai multe persoane in aceeasi situatie si se fac cercetari.
Ma scuzati dle Lascoschi, dar mie mi se pare foarte suspect, nu suspect, nu cunosc exact situatia de fapt dar ati fost atent la alcoolemie? 1.35-1.25 g/l alcool pur în sânge?
Personal am mai abordat subiectul, pe acest forum, intr-adevar procurorul este singurul care apreciaza in aceasta etapa, imprejurarea ca nu aveti antecedente penale poate servii cu siguranta la individualizarea pedepsei, insa nu justifica in mod necesar aprecierea ca fapta comisa nu prezinta pericol social, infractiunile la regimul rutier incrimineaza fapte prin care sunt puse in pericol valorile sociale, inclusiv viata persoanei implicate in trafic, chiar daca aceste valori nu sunt afectate efectiv, iar pericolul consta in aceea ca legea a stabilit ca a conduce un autovehicul cu o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur in sange constituie infractiune si nu contraventie, fiind obiectiv, legal si efectiv, iar a considera ca o astfel de fapta este lipsita de pericolul social al unei infractiuni ar insemna ca se adauga la lege, scotandu-se din sfera penalului ceea ce insasi legea stabileste a fi infractiune.
Da, alcolemia este cam ridicata dar se poate aplica amenda administrativa.
Depinde foarte mult si de circumstantele personale adesea.
Aplicarea unei amenzi administrative poate fi suficienta in astfel de cazuri.
Stiti ca si la furt se aplica amenda administrativa.
Cand am scris asa ceva pe forum bazandu-ma pe practica personala s-a iscat o mare contrazicere nimeni necrezand asa ceva in acel moment.
Si in acest caz situatia imi pare foarte asemanatoare si un procuror DNA nu poate cenzura in cod legal o astfel de solutie.
Poate parea si suspect dar depinde de mai multe lucruri...
Amenda penala
sory29
daca procurorul da nup si aplica o amenda penala ptr conducere sub influenta alcoolui ,la limita lui 0,80,in sange, mai se anuleaza permisul?la ce ma pot ... (vezi toată discuția)