avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... momentul suspendarii unui contract de munca part time ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

momentul suspendarii unui contract de munca part time in cazul concediului de maternitate

Stimati Domni/DoamneNumele meu este Anca si va rog prin prezenta cale sa imi furnizati informatii referitoare la suspendarea contractului individual de munca.In prezent imi desfasor activitatea de baza la SC Plopeni Industrial Parc Sa unde sunt incadrata cu norma intreaga de 8 ore pe zi.Totodata, sunt consilier juridic in baza unui part time de 2 ore la o alta firma privata si de asemenea consilier juridic in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu Casa de Cultura a Orasului in care locuiesc.Intrebarea mea:In momentul in care imi voi introduce cererea de intrare in concediu crestere copil si in baza legii contractul meu de munca cu norma intreaga se va suspenda de drept, va trebui sa introduc aceasi cerere si la celelalte locuri de munca unde imi desfasor activitatile part time si in baza ctr de prestari servicii?Sau aceste ultime 2 ctre vor putea continua si in perioada concediului de crestere copil pana la varsta de 2 ani?Voi mai putea sa prestez orice alt tip de activitate in timpul acestui concediu sau nu?
Va multumesc anticipat,
Cu Stima
Anca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:29, 9 Aprilie 2009
1. Titul topicului se refera la concediul de maternitate (sarcina si lehuzie) iar intrebarea din text se refera la CCC.
2. Pe perioada CCC nu puteti obtine venituri supuse impozitarii.
3. Guvernul pregateste un act normativ prin care si bunicii pot primi indemnizatie de CCC dca aprintii se intorc la munca, asa ca "fiti pe faza".
Multumesc pentru raspuns.Da, aveti dreptate am vazut ulterior publicarii si eu ambiguitatea. Cred ca este datorata faptului ca vroiam sa aflu multe deodata.Asa ca mai indarznesc sa pun o intrebare:pe perioada concediilor prenatal si postnatal pot obtine venituri supuse impozitarii?
Multumesc mult,
Anca
1. Pentru calculul indemnizatiei de maternitate trebuie ca originalul certificatului medical sa-l depuneti la locul de munca de baza iar la celelate locuri de munca sa duceti cate o copie dupa acesta. Deci nu se poate cum ziceti dvs.
2. In cei peste 35 de ani de experienta profesionala in domeniu nu am intalnit un asemenea caz. In timpul sarcinii trebuie sa va pregatiti de nastere iar in timpul lehuziei trebuie sa aveti grija de copil. Nu ma indoiesc de posibilitatile dvs. fizice de a lucra. Ma gandesc insa la o alta posibilitate: vorbiti cu angajatorii unde aveti CIM part-time si lucrati si sa va recompenseze sub alta forma, sa zicem o premiere trimestriala.
Va doresc toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul unui cim cu part-time mopy mopy Daca o persoana are un contract de munca pe o perioada determinata, doua ore pe zi poate beneficia de plata concediului pentru crestere copil? Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pot lua stimulent inserție daca lucrez part time? NicoN11 NicoN11 Se da următoarea situație: înainte de a intra în concediu de maternitate am avut 2 ani lucrați la o firma full time și 5 luni la o firma part time.dupa ... (vezi toată discuția)
Sarcina si munca part-time eliz_k eliz_k Buna ziua, Intentionez sa raman gravida si sa trec pe jumatate de norma pentru a urma cursurile unei facultati. Va rog sa ma informati daca se ofera ... (vezi toată discuția)