avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea ATV-ului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea ATV-ului

Buna ziua, as dori sa stiu daca ai voie sa conduci ATV-ul pe toate categoriile de drumuri in Romania ? Si ce fel de permis iti trebuie, am cautat mult in raspunsurile date pina acum si nu m-am lamurit
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat net.ro , utilizator 10:33, 5 Decembrie 2019
Daca ATV-ul este inmatriculat, are rovigneta si RCA valabile, iar conducatorul are permis categoria B, ATV-ul poate fi condus pe toate categoriile de drumuri, inclusiv autostrazi daca acesta poate depasi viteza de 50km/h.
Multumesc de raspuns, dar nu gasesc articolul de lege care sa prevada clar acest lucru.
Nu trebuie sa gasiti articolul care prevada, ci sa nu existe cel care sa interzica.
OUG195
Art.6. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
6. autovehicul - orice vehicul echipat, prin construcţie, cu un motor cu propulsie, în scopul deplasării pe drum. Mopedele, troleibuzele şi tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule. Vehiculele care se deplasează pe şine, denumite tramvaie, tractoarele folosite exclusiv în exploatările agricole şi forestiere, precum şi vehiculele destinate pentru efectuarea de servicii sau lucrări, denumite maşini autopropulsate, care se deplasează numai ocazional pe drumul public, nu sunt considerate autovehicule;
35. vehicul – sistemul mecanic care se deplasează pe drum, cu sau fără mijloace de autopropulsare, utilizat în mod curent pentru transportul de persoane şi/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrări;

Art. 9. - (1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulaţie, autovehiculele, remorcile şi tramvaiele trebuie să fie omologate în condiţiile legii.
(3) Documentul care atestă omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberată în condiţiile legii.
(4) Pentru a fi menţinute în circulaţie, vehiculele înmatriculate se supun inspecţiei tehnice periodice.

Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
Bună ziua. Dle Avocat pot circula pe drumurile publice din comuna cu ATV fara permis? Cu unul de 125 cm3?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost oprit de catre un echipaj de politie gzincu gzincu Buna ziua, ieri in data de 02.06 am fost oprit de catre un echipaj de politie, eu fiind pe un moped impreuna cu un prieten. Am fost la sectie am scris o ... (vezi toată discuția)
O.u.g nr.195/2002 Georgee28 Georgee28 „În interpretarea noțiunii de \'autovehicul\', prevăzută de art. 334 alin.1 din Codul penal și art. 335 alin.1 din Codul penal, raportat la art. 6 pct.6 ... (vezi toată discuția)
Autovehicule nesupuse inmatricularii NELUL NELUL Care sunt autovehiculele nesupuse inmatricularii sau unde le gasesc? (vezi toată discuția)