avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa ce a primit amenda, continua cu violentele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa ce a primit amenda, continua cu violentele

Buna seara!

Zice asa "ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă."
1. Politia il trimite la inchisoare?Cum
2. Daca politia ii da amenda, huliganul o plateste, iar dupa dupa un timp, iarasi comite fapta ce se intampla in cazul recidivei de acest fel(fiindca huliganul, desi a primit amenda, CONTINUA SA SA FACA ACELEASI FAPTE, sunt cazuri!)
VA MULTUMESC.

Domnule Laschoschi, cum adica "daca individul nu are loc de munca si nici bunuri in proprietate nu cred ca va fi impresionat de amenzile politiei.".
1. In caz ca nu are ... el e stat in stat, huliganul ne prosteste pe toti, inclusiv politia?!Asa e in Romania?
2. Are de toate!E proprietar(vecin), are masina, salariu mare etc. Dar e un nenorocit, un huligan periculos, amendat o data de politie, dar degeaba
Ar fi normal ca amenzile sa se dubleze si sa se tripleze daca recidiveaza, amenda sa nu fie aceeasi(nu mai stiu cat e)
Va multumesc.

Da, aveti dreptate, Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 1086/2007 , a constatat că dispoziţia "care implică audierea sau prezenţa părţii căreia îi asigură apărarea", cuprinsă în art. 173 alin. 1 din Codul de procedură penală, este neconstituţională, in general suntem de partea cealalta a baricadei :D , dar e bine de stiut.

Sa fiti insa atent ca politistii nu prea stiu despre acest aspect.
Unii stiu, altii nu stiu, iar altii...nu vor sa stie si trebuie sa le dovediti...;)

Domnule Cyborg, daca are bunuri in proprietate cea mai eficienta varianta ca sa il bombardati este aceea ca sa primeasca amenzi de la politie.
Fiscul il va executa silit la un moment dat...

Agresorul va tot avea de lucru cu procesele in care sa conteste amenzile si ii va pieri cheful sa mai comita fapte antisociale.

Este adevarat ca pentru dvs. este cam putin dar...asta ofera Romania...

Aveti dreptul de a deschide proces civil dar inseamna cheltuieli...

Ca sa nu cheltuiti bani faceti ca sa fie amendat si sa se judece el cu politia.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Geniala idee "Ca sa nu cheltuiti bani faceti ca sa fie amendat si sa se judece el cu politia"

De aceea v-am intrebat daca este sau nu bun de plata fata de stat...ca il vor sacai cu somatii pentru executari silite...daca nu va achita de bunavoie...amenzile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenþã juridicã/ reprezentare parte vãtãmatã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Partea vătămată poate să ceară avocat din oficiu? Ce condiţii trebuie să fie îndeplinite pentru acest lucru? (vezi toată discuția)
"politie sanitara"? CYBORG CYBORG Domnule avocat, va multumim pentru efortul de a ne raspunde prompt la intrebari. As vrea sa va intreb daca mai exista politie sanitara.Parca inainte de 89 ... (vezi toată discuția)
Cum se sanctioneaza? ianis11 ianis11 prietena mea a fost agresata si lovita de un individ in stare de ebrietate in urma unor jocuri sportive amicale.am intervenit sa o apar si i-am aplicat ... (vezi toată discuția)