avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim si sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim si sporul de vechime

O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un necalificat si unul cu calificare, cu vechime eventual? Eu aveam un spor de vechime de 25%,spor care mi-a fost introdus in salariu !Este corect asa ?!Fie ca ai cativa ani de munca , fie ca ai 25-30 de ani de munca ,toata lumea ia 850 ron?(aici ma refer la sectorul bugetar)Ma poate lamuri cineva , va rog ?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 26 Februarie 2014
Salariul minim brut lunar, indiferent de studiile necesare ocuparii unui post, este de 850 lei de la 01.01.2014.

In sectorul bugetar, problema este discutabila.
Avand in vedere prevederile art.160 C.mun., ca : Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Tinand seama si de prevederile art.164 (2) C.mun., angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

In acest sens, opnia mea este , ca orice angajator din sectorul bugetar trebuie sa modificae salariul de baza care se afla sub salariul minim brut pe tara.
Buna seara ! Acum in luna Februarie am primit fluturasul de salariu pt.luna Ianuarie . Pe el scrie salariu 850 ron , spor de vechime 25% dar, in dreptul procentului suma este zero . Angajatorul spune ca sporul de vechime de 25% este inclus in sal. de 850 ron. Pai daca scazi din 850 ron 2125 ron (sporul de vechime de 25% )raman 6375ron.Acesta reprezinta salariul minim ?Este corect asa ?
Nu este corect, in opinia mea.

Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Acordarea sau includerea sporului de vechime in salariu trebuie sa fie mentionata in c.i.m., intr-un act aditional la c.i.m. , in ccm aplicabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu cf. hg 871/2013 la bugetari taranulaur taranulaur Buna ziua, Lucrez in sectorul bugetar si am un salariat cu: salariul de baza (la incadrare)= 812 lei, dar salariul brut (in care se include si un spor ... (vezi toată discuția)
Despre salariul minim adita100a adita100a sunt functionar intr-o primarie si am 800 de lei sal de baza iar cu sporul de vechime de 20 la suta.acum va intreb daca se mareste sal la 850 beneficiez si eu ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime la institutii marengo85 marengo85 Buna ziua, Ma angajez intr-o institutie publica cu un salariu minim de 975 s, mi se da si vechimea de 25%in plus la aceasta suma , sau cum se face cu ... (vezi toată discuția)