avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare srl

buna ziua
am o societate care nu mai are activitate de cativa ani buni. nu s-a mai facut absolut nimic pe firma si as vrea s-o inchid/lichidez. probl;ema este ca am o casa care este pe firma .
cum se poate proceda in aceasta situatie? casa vreau s-o trec pe pers fizica, dar ma intereseaza si costurile acestei operatiuni. si ulterior, cum procedez, care sunt pasii - in mare - pt inchiderea societatii?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:02, 10 Aprilie 2009
In primul rand trebuie sa convocati adunarea generala a asociatilor (AGA) si sa adoptati hotararea de dizolvare si lichidare a societatii.
Hotararea trebuie sa cuprinda urmatoarele puncte:
- dizolvarea societatii;
-numirea lichidatorului;
-incetarea mandatului administratorului.
Aceasta hotarare trebuie inregistrata la Registrul Comertului si va fi publicata in Monitorul Oficial.
Dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial un alt set de documente se depun la Registrul Comertului: hotararea AGA in copie, declaratia pe propria raspundere a lichidatorului ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea acestei calitati, specimenul de semnatura al lichidatorului.
Dupa acest moment incepe lichidarea societatii care va fi realizata de lichidator. Dupa lichidare lichidatorul va intocmi bilantul final cu propunerea de repartizarea a activului societatii intre asociati.
Bilantul final si propunerea de repartizare a activului aprobate de catre asociati se depun la Registrul Comertului impreuna cu: cererea de radiere, certificatul de inregistrare al societatii si certificatul fiscal eliberat de administratia financiar potrivit caruia societatea nu are datorii le bugetul de stat.
Costurile pentru inregistrarea acestor documente la Registrul Comertului nu cred ca se ridica la mai mult de 2000 RON. Pe langa acestea se va adauga si onorariul lichidatorului in privinta caruia nu pot sa va ofer o estimare.
Informatiile furnizate de Ana sunt corecte
Mai adaug doar ca Reg Comertului emite in urma radierii soc un certificat costatator prin care se atesta transferul activelor catre asociati ( similar unui contract de v/c incheiat la notar )
Pentru o eventuala colaborare puteti sa ma contactati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl purice030850 purice030850 buna ziua, am un srl din 2006 nu a mai avut activitate pe el cum sa procedez ca sa-l inchid multumesc mariana (vezi toată discuția)
Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)