avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROBLEME CU ADMINISTRATORUL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROBLEME CU ADMINISTRATORUL

Buna seara.casa unde locuiesc cu iubitul meu este a parintilor mei ,eu sunt unicul copil,am mutatie,sunt trecuta si in cartea de imobil iar administratorul si presedintele spun ca eu nu am nici un drept aici ca el discuta doar cu propietarul.asta mi-a spus, a avut tupeul sa ii spuna asta si mamei mele eu i-am cerut dansului aunmite explicatii deoarece sunt f.multe neregului iar dansul a inceput sa tipe,a devenit foarte irascibil.as dorii sa stiu daca exista o lege privind drepturile mele.
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:24, 13 Ianuarie 2014
Legea 230/2007
CAPITOLUL III
Drepturile si obligatiile proprietarilor
Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Doar proprietarii au drepturi, NU chiriasii sau altcineva!!
Punctul de vedere al presedintelui de asociatie si al administratorului de imobil este temeinic si legal
Relatiile si raporturile in cadul imobilului de locuit in comun se desfasoara strict intre asociatia de proprietari si proprietarii membri ai asociatiei,respectiv aceia care detin incheiat acord de asociere
Conform norme in vigoare prevazute de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 ,cereri privitor la activitatea ,listele de intretinere pot fi exercitate numai de catre proprietari
Daca apreciati ca detineti probe care sa sustina si sa probeze existenta de "F.MULTE NEREGULUI ",aveti posibilitatea sa le discutati cu mama dv iar aceasta in calitate de proprietar poate solicita reprezentantului legal al asociatiei in persoana presedintelui clarificarea respectivelor aspecte
dar mama poate sa imi faca la notar o imputernicire?eu nu vreau sa o mai implic pe ea deoarece ei nu pot discuta normal si mi se pare normal sa o feresc de scandaluri si amenintari mai ales ca ea nu mai locuieste aici si nu are timp sa se ocupe deoarece locul de munca ii ocupa tot timpul.rabdarea mea are si ea o limita si mai ales ca nu poti ramane indiferent cand ii vezi cum zbiara si te jignesc si te ameninta.pana la urma ei sunt angajati nu le apartine blocul.ei cu gura lor au zis ca ei fac legea aici.as dorii sa stiu daca se poate face o procura pentru ca eu vreau sa rezolv cat mai curand problemele si am inteles ca dureaza ceva pana pot sa puna casa pe numele meu si pana se intampla asta eu trebuie sa platesc caldura de care nu beneficiez pentru ca ei au dat drumul la caldura pe 20 noiembrie si au facut aerisire doar o zi si caloriferele erau reci,am ajuns sa stau in casa cu 2 randuri de haine pe mn si la vizier e afisat65 de lei cand administratorul a spus ca o sa fie costul de maxim50.dc sa platesc 65 de lei ptr 2 saptamani de caldura inexistenta?si mai ales ca el a spus ca este data la capacitate minima!sa nu mai zic de penalizarile care le pune ca este afisat 0.02% pe zi dar pentru o luna de intarziere el pune 40 de lei penalizare si acum 2 ani suma penalizarilor era mai mare decat cota de contributie.locatarii platesc pentru spatiul comun adica uscatorii si nu le folosesc.am cerut sa mi se inchirieze si el ma trimis la o vecina de la et meu si cand am intrebato cat plateste mia zis sa il intreb pe administrator ca ea nu indrazneste sa imi zica ca poate el mia zis mie altceva si ea ma intrebat cand mai are loc adunarea generala ca ea doreste sa o cumpere:))unui vecin ia scos lucrurile din usacatorie si cand ia cerut explicatii nu au recunoscut ca ei i-au scos lucrurule din uscatorie au zis ca nu stiu nimic:))cat a fost casa goala am avut 2 persoane la intretinere din cauza ca era consum de apa,sa consumat apa pentru ca sa renovat casa.nu inteleg de ce trebuie sa o pun pe mama pe drumuri mai ales ca are probleme de sanatate cand pot eu rezolva mai ales ca locuiesc aici,imi platesc datoriile si mai ales ca le-am vb cat se poate de frumos.am facut sesizare la primarie pentru ca datorita infiltratiei de apa mia cazut gletul de pe tavan in cap cand spalam vasele ,apa mia ajuns la tabloul de lumina,mirosea a fum si am chemat un electrician autorizat si cand mi-a scos firele de la tablou erau ude si pline de fum.ma costat ceva reparatia si mai ales ca dupa ce se repara acoperisul trebuie sa zugravesc din nou in conditiile in care casa a fost renovata acum 6 luni.a mai plouat in casa acum cativa ani,siroia apa din tavan si a durat 3 ani sa fie reparat acoperisul apoi dupa nici un an a plouat iar si la insistentele mamei mele au urcat pe acoperis si era un burlan pozitionat chiar deasupra noastra toata apa care se strangea pe terasa ajungea la mine in casa.cand leam zis ca a plouat in casa 3 ani ma contrazis de parca eu as fii retardata si mia zis ca mama nu avea nici un drept sa aibe pretentia sa ceara sa fie reparat acoperisul deoarece era restantiera si chiar in seara aceea dupa ce am avut aceasta discutie cand am ajuns acasa ma sunat tata si ma intrebat daca am vazut cum arata peretii,tavanul de la balcon era tot ud plouase cu o zi in urma.daca dupa parerea lui mama nu a avut nici un drept sa ceara sa se repare acoperisul deoarece era datornica atunci eu care platesc la zi nu am nici un drept ca nu sunt propietar si asta pentru ca eu nu am vrut pentru ca am considerat ca nu este cazul eu trebuie sa o pun pe mama in situatia sa se certe cu ei?pentru ca ei nu pot sa vb normal,pai cat de calm ai fii tot le tragi una ca si rabdarea are o limita.o hartuieste pe mama cu tel si a amenintat-o ca daca nu retrage sesizarea pe care eu am facut-o la primarie ma da in judecata ca am scris pe un perete.acum cativa ani am gasit un bilet anonim lipit pe usa pe care scria:"o sa platesti pentru ca ai scris pe pereti"era scos la imprimanta iar pe vers-o erau aceleasi cuvinte de pe perete si acelasi scris era scris de pix.din pacate am aruncat acea hartie nu am crezut ca o sa am nevoie de ea.am luat-o ca pe un gest prostesc.eu abia am timp sa dorm pentru ca am doar 5 libere pe luna si trebuie sa ma ocup si de casa,de curatenie,mancare samd si eu asta faceam scriam pe pereti :))si peretele e mazgalit de acum ceva timp si el de cate ori sa certat cu cineva ia pus in carca acuzatia ca persoana aceea a scris pe perete .dupa ce ca nu si-au facut datoria mai au si tupeul sa faca presiuni,sa ameninte si sa hartuiasca.nu inteleg de ce nu vin la mine la usa ca locuim in acelas bloc.nu sunt singura din acest bloc care are probleme cu ei.ia spus unei vecine ca o sa ii puna 3 persoane la intretinere deoarece ei de cate ori au citit apometrele ea nu era acasa pai asa se discuta?trebuia sa o intrebe cand este acasa ca sa faca citirea sa o instiinteze ca trebuie sa faca citirea nu sa ii spuna ca o sa ii treaca 3 persoane la intretinere in conditiile in care ea locuieste singura si vecina aceea nu a facut intentionat dar de unde sa mai stie si ea cand citesc ei apometrele cand ei schimba data mereu.luna trecuta au schimbat trebuiau sa citeasca la sfarsitul lunii dar le-au citit la inceputul lunii si au schimbat si data afisarii si acum o saptamana trebuiau sa le citeasca ca a trecut o luna si nu le-au citit si iar nu mi se pare normal.la incheierea anului fiscal si inceputul noului an fiscal ei trebuiau sa faca sedinta,nu au facut.cand au montat camere de luat vederi in scara nu au cerut acordul propietarilor.firma de unde au achizitionat apometrele nu exista.au montat interfon fara sa ceara acordul si ce interfon?doar cu cheie.daca vine cineva la mine trebuie sa cobor ca sa descui .cand am fost foarte bolnava si am chemat ambulanta au stat in fata blocului pentru ca eu zaceam inconstienta pentru ca nu am mai apucat sa sun pe nimeni sa anunt ca ma simt rau.tot noi platim si impozitul pentru salariile lor.la vecini le este frica de ei.da unde suntem?in jungla?pe banii nostrii in casele noastre stam cu frica si sa ii lasam sa isi bate joc de noi?sa puna penalizare la penalizare?si sa se comporte ca niste dezaxati?pe mine nu ma intimideaza atitudinea lor si eu vreau ca drepturile sa imi fie respectate.acum cativa ani un vecin a fost la primarie sa se intereseze de administrator si primaria i-a eliberat un document in care scria ca dasnul nu apare in acte ca ar fii administrator al asociatie de propietari si ca nu are studiile necesare pentru aceasta functie.cum a avut el dreptul sa fie casier sa incaseze bani daca el nu aparea cu aceasta functie?daca el nu avea aceasta functie inseamna ca nu a depus nici acea garantie .eu sau oricine altcineva din acest bloc daca avem o problema ni se spune din start nu,nu si nu.m-i sa spus ca degeaba ma zbat pentru ca are pile.faianta de pe peretele din baie unde a plouat mi-a cazut datorita infiltratiei din apa.asta mi-a spus un muncitor.cate mai trebuie sa suport?mai ales ca eu stau aici cu acordul parintilor mei.a sunat-o pe mama si a urlat:"aia nu are nici un drept acolo."cum sa suni un parinte sa ii zici asa ceva?este vb de niste acte pana la urma care tot o sa se faca.sunt curioasa atunci cand o sa fie casa pe numele meu ce or sa mai spuna acum ei se folosesc de acest motiv cand sunt trasi la raspundere pentru faptele lor dar asta nu mai dureaza mult.ma duc la servici cu inima stransa pentru ca imi este teama de ce s-ar putea intampla daca ajunge apa la tablou.nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie atunci cand o sa ninga si o sa se topeasca zapada.
Da , puteti face o imputernicire la notar in care sa se arate ca o reprezentati pe mama Dumneavoastra care este proprietara .
Sa se arate acolo tot ce se poate ca aveti dreptul , inclusiv in asociatie si cu o copie cu nr . de inregistrare aveti dreptul sa participati la adunarile asociatiei ,sa solicitati documente , nu aveti dreptul sa fiti aleasa in com .executiv .
multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)
Condomeniu Anton Cristina Anton Cristina Locuiesc la etj.4 scurgerea pluviala e la mine in casă,am acoperiș pe partea mea sus pe bloc când plouă toată apa se infiltra pe tavan și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. problema este urmatoarea: locuiesc intr-un bloc de ... ComN ComN Buna ziua. Problema este urmatoarea: locuiesc intr-un bloc de 4 nivele, la parter. Sunt 4 scari, lipite iar intre ele este o curte interioara betonata. Toti ... (vezi toată discuția)