avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea intrebare, daca se poate.
Pot sa-mi infiintez PFA in orasul in care am domiciliul stabil pe CI(mentionez ca sunt doar luata in spatiu in aceasta locuinta, si nu pot sa o declar sediu social din motive personale) si sa declar sediul social pe locuinta proprietate personala din alt judet?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 12 Ianuarie 2014
1. Documentul care să ateste drepturile de folosinţă asupra sediului profesional, poate fi : contract de închiriere, comodat, certificat de moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, declaraţie de luare în spaţiu sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă etc. - copie legalizată

2. Cererea de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii se depune la registrul comertului de pe langa tribunalul din judetul in care solicitantul isi stabileste sediul profesional.

3. PFA, intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale si intreprinderea familiala au sediul profesional declarat prin cererea de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii.

4. In speta, puteti declara sediul profesional al PFA in localitatea unde detineti locuinta proprietate personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu sediu social in alt judet fata de cel de domiciliu davidw davidw Buna ziua, Intentionez sa-mi infiintez o PFA in sistem real. Locuiesc in Craiova, dar vreau ca sediul social sa il declar la o adresa din ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Violeta01 Violeta01 Buna ziua. recent am primit o oferta de angajare pe post de vanzator/merchandiser dar conditia lor este ca in termen de 30 de zile maxim sa imi deschid un PFA. ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara sediu elenarobe elenarobe buna ziua Am fost evacuata de propietar din fostul sediu. social Momentan firma mea nu mai are sediu social. Ce optiuni am, si ce pot face? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)