avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Clauza contract vanzare cumparare masina cu taxa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Clauza contract vanzare cumparare masina cu taxa nerecuperata

Buna seara,

In curand vreau sa cumpar o masina second hand. Am vazut multe cu taxa platita, proprietarii avand adeverinta de la anaf. Insa mi-e frica de urmatoarea situatie: Chiar daca au adeverinta, daca intre timp ei eu un proces pe rol impotriva anaf isi pot recupera taxa dupa ce am cumparat eu masine. In acest caz, imi va fi mie mai greu sa o vand.
Cum ma pot feri de aceasta situatie? Pot trece in contractul de vanzare cumparare o clauza prin care vanzatorul se oblica sa nu recupereze taxa, iar daca o face, trebuie sa imi achite mie o suma de x ron?
Cel mai recent răspuns: ionutvd , utilizator 17:55, 16 Ianuarie 2014
Nu ma poate ajuta nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare auto cristisan cristisan Buna ziua, Am cumparat de curand o masina pe persoana juridica. Vanzatorul mi-a spus verbal ca taxa auto este platita. Acelasi lucru era scris si in anuntul ... (vezi toată discuția)
Problema anaf privind taxa de poluare grig11 grig11 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am achizitionat un automobil second-hand inmatriculat in jud Bacau, pentru care proprietarul mi-a oferit o ... (vezi toată discuția)