avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sfarsit indemnizatie cresterea copilului pe 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sfarsit indemnizatie cresterea copilului pe 2 ani

Buna ziua!In februarie 2014 imi expira perioada de cresterea a copilului pe 2 ani .Astfel care sunt obligatiile angajatorului?Specific ca am avut inainte de a intra in concediu loc de munca in judetul Harghita pe teren care a fost desfiintat .Angajatorul isi desfasoara acum activitatea numai in zona BUCURESTI.
In cateva idei imi puteti preciza drepturile mele?
Cel mai recent răspuns: adrianabereczki , utilizator 15:33, 31 Ianuarie 2014
buna ziua.
Ieri am primit raspuns la cererea de incetare suspendare prin care mi s-a semnalat ca la data..de.. sa ma prezint in judetul specificat in contractul de munca pentru a-mi relua activitatea.acest loc ar fi la 90 km de casa si atunci eu voi refuza in scris .
mai departe procedura care ar fi?o concediere din partea lor cu un preaviz de 20 zile lucratoare in care trebuie sa ma prezint la acel loc de munca?
in aceste conditii voi beneficia de somaj??
multumesc .o zi buna
cum ar trebui sa formulez acesta cerere de refuz in asa fel sa se respecte corectitudinea ?
multumesc
1. Ca sa va schimbe locul de munca prevazut in contractul individual de munca (CIM) trebuie sa emita un act aditional la CIM cat ce trebuie semnat si de angajator si de dvs.

2. Daca dvs. nu semnati acel act aditional decizia angajatorului de modificare a locului de munca prevazut in CIM este nula.

3. Nu este nevoie de o cerer de refuz.

4. Din Codul muncii:

Art. 41
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.

(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.

5. Daca angajatorul nu procedeaza asa cum spune legea faceti sesizare la ITM.

O completare:
Potrivit art.42 alin.1 C.mun., locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

Asadar, exista posibilitatea ca angajatorul sa va primeasca la locul de munca detinut anterior intrarii in CCC si apoi sa va delege la acel loc de munca.

Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
mulumesc absolut pentru toate detaliile !!!
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu crestere copil Adriana2000_2012 Adriana2000_2012 Buna ziua, In luna noiembrie as vrea sa ma intorc la serviciu dupa concediu de crestere copil de pana la 1 an, insa, din cate am auzit, seful vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)