avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata in plus
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata in plus

O societate a fost actionata in judecata pentru neplata unei datorii si bineinteles ca a pierdut si a fost obligata de catre instanta la plata unei sume de 100000 lei.
Inainte ca hotararea sa fie definitiva si sa fie pusa in executare de catre reclamant, s-a efectuata o plata partiala de 60000 lei din cei 100000.
Reclamantul a pus in executare titlul executoriu pentru intreaga suma, respectiv 100000 lei iar debitoare nu a facut nici o opozitie si a eliberat intreaga suma pentru a putea debloca conturile.
Acum situatia este cam asa:
- au ramas achitati in plus cei 60000 lei!!!!!!!
Intrebarea este cum se vor recupera acesti bani caci de buna voie nu se poate?!

Se poate face o actiune pentru restituirea unei platii nedatorate art 1341 cod civil?
Actiune pentru imbogatire fara justa cauza art. 1345 cod civil?
STIE CINEVA CE AS PUTEA FACE IN ACEST CAZ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:53, 13 Ianuarie 2014
Puteti formula o actiune in restituirea platii nedatorate in termen de 3 ani de la data la care cea de-a doua plata s-a realizat.
Fiind vorba de actwe de executare silita, cred ca o contestatie la executare si intoarcerea partiala a executarii sunt actiunile potrtivite.
Asa gandeam si eu ca o intoarcere a executarii ar fi ok ,dar contestatie la executare dupa doi ani.........???nu mai merge, intoarcerea executarii este conditionata de desfintarea titlului sau a executarii.
Varianta cu restituirea platii este cea mai plauzibila insa ..........oare tine? sau imi respinge actiunea fiind vorba totusi de o plata in plus in cadrul executarii ! ?
Plata efectiva a celor 60000 a fost facuta corect si o datoram la acel moment!! nefiind facuta nici o opozitie la executare, executorul a luat integral suma si astfel povestea................

Nu inteleg. Ati stat 2 ani cu 60000 lei luati in plus si nu ati facut nimic?

Hmm, chemati la mediere fostul creditor. daca nu este de acord cu medierea, trageti-i o plangere penala. Au executat mai mult decat datorati, nu au comunicat executorului faptul ca s-a diominuat creanta, nu v-au inapoiat suma platita in plus.
ma si intreb cu cum si-au trecut-o in contabilitate.
Si actiunea in imbogatire fata justa cauza poate fi o solutie, e clar ca nu mai puteti face contestatie decat daca puteti justifica repunerea in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata sau imbogatire fara justa cauza horni horni Am achitat un avans de 20.000 lei pentru cumpararea unui imobil vanzatorului care, ulterior s-a razgandit si a retras de la notariat actele, fara sa mai ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune privind executarea unei amenajări interioare: ,,meșterul'' a încasat avansul, dar n-a făcut lucrarea. avem șanse să recuperăm banii? mariuss2 mariuss2 In urma cautarilor pentru un mester care sa execute niste lucrari pentru imbracarea unei scari interioare, parintii mei au gasit un individ din alt oras pe ... (vezi toată discuția)
Reducere cheltuieli de executare ContSters257745 ContSters257745 In cadrul unei contestatii la executare, instanta a injumatatit onorariul si cheltuielile de executare incasate de executor de la debitor, asa cum legal are ... (vezi toată discuția)