avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecințele neîndeplinirii obligației de a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecințele neîndeplinirii obligației de a mai depune încã un exemplar al cererii de chemare în judecatã

Buna seara,
daca reclamantul s-a indreptat impotriva a doi parati prin cererea de chemare in judecata iar la al doilea termen al judecatii instanta observa ca unul n-a fost citat si nu i s-a comunicat cererea de chemare in judecata si dispune reclamantului sa mai depuna un exemplar al cererii pentru al treilea termen, ce se intampla daca nu depune?
va continua judecata doar cu paratul caruia i s-a comunicat cererea, poate instanta anula cererea, sau...ce anume s-ar putea intampla in continuare, si care este baza legala a ceea ce urmeaza sa se intample?
am uitat sa precizez ca se judeca pe vechiul Cod Proc.Civ, cererea a fost inregistrata in aprilie 2012 , in caz ca are importanta pentru raspuns
multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
integrity, utilizator
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 19:34, 19 Ianuarie 2014
Pe toata perioada suspendarii puteti formula recurs. Se depune la aceeasi sectie indicand in cererea de recurs numarul de dosar.
multumesc!
Cat dureaza aceasta "toata perioada a suspendarii"?
(am gasit pe undeva ca un an. E asa? adica, se poate face recurs si peste 3 luni, peste 6...?
Si, daca stiti cumva, in citatie trebuia sa scrie doar obligatia sau si ce se intampla daca nu o indeplineste? daca nu scrie, asta ar putea fi unul dintre motivele de recurs
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
integrity, utilizator
Da asa este, dupa un an intervine institutia perimarii.
Faptul ca intr-o citatie nu este inscris ceea ce doriti nu constituie, din punctul meu de vedere, un motiv de recurs. :)
am spus ca ar fi si acesta un motiv de recurs, nu pentru ca doresc eu, ci pentru ca as am crezut ca a vrut legiuitorul; am citit art 114(3) CPC si prin prisma faptului ca, acordarea termenului "scurt" nu a fost acordat intr-un an si jumatate (din vina tribunalului care nu a depus diligentele la care se refera art 114 si art 97 ROI instante, daca judecatorul n-a verificat la primul termen daca paratilor li s-au comunicat actele si n-a verificat nici cererea, instanta, practic, pregatind judecata pentru al treilea termen, asta nu inseamna, din punctul meu de vedere, ca ceea ce precizeaza legea fata de comunicarea acestei indatoriri nu mai trebuie respectat ( vina tribunalului si neglijenta instantei nu absolva instanta sa comunice indatoririrea potrivit legii).
Asa am interpretat; desigur, neavand studiile dv, ma bazez doar pe logica mea (atata cata am).. Cu alte cuvinte, e treaba instantei ca aplica 155 ind 1 , desi practic, pregatea judecata; legea spune "in toate cazurile, cu mentiunea...." ceea ce se refera si la indatorirea de a mai depune un rand de copii. Ori daca e asa, e important ca reclamantul sa stie, ca sa-si asume consecintele neindeplinirii (alta ratiune nu cred ca avut legiuitorul sa oblige tribunalul sa mentioneze consecinta...)
Daca gresesc, as aprecia foarte mult sa ma corectati
va multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutie caz suspendare judecata integrity integrity In mai 2012 a fost inregistrata o cerere de chemare in judecata fata de doi parati; unul pentru incalcarea dreptului la informare (legea 544/2001), celalalt ... (vezi toată discuția)
Conditiile suspendarii si ale continuarii judecatii in cazul art. 155^1 c. pr. civ. Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. Norma.[/b] [quot] Art. 155^1 Când constată că [b]desfăşurarea normală a procesului[/b] este [b]împiedicată din vina părţii ... (vezi toată discuția)
Traducere in termeni liberi fetculeana fetculeana In baza art. 155 ind. 1 alin. 1 Cpc. suspenda judecarea cauzei. Dispune dezatasarea dosarului nr. 55001/299/2010. Cu recurs pe toata durata suspendarii. ... (vezi toată discuția)