avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna ziua,
Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, cu uzufruct viager, din motive mai mult sau mai putin importante; nu s-a stabilit nici o renta viagera, sau alte clauze privind uzufructul; apartamentul nu a fost proprietatea bunicilor, nu a fost donat sau ceva de genul; a fost cumparat de la o terta persoana; odata cu noul cod civil, drepturile uzufructuarului s-au modificat, acesta putand mai nou sa cesioneze dreptul de uzufruct; in acest caz, bunicii ei pot ceda bunul, avand in vedere ca actul s-a incheiat ianinte de intrarea in vigoare a noului cod civil? in legea 71/2011 parca am citit ca dreptul de uzufruct incheiat inaintea noului cod civil ramane incesibil, sau se poate cesiona doar cu acordul nudului proprietar. cum este pana la urma?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nutu_tim , utilizator 15:51, 14 Ianuarie 2014
da, si in vcc se face referire la partea de garantie din partea uzufructuarului, cat si intocmirea unui PV care sa ateste starea imobilului, bunurile, starea acestora, etc.
Dar este acesta un motiv de a lua in calcul, daca va fi cazul, retragerea dreptului de uzufruct, unilateral, de catre nudul proprietar?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
nutu_tim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea uzufructului viager mihai09 mihai09 se poate vinde uzufructul conform noului Cod civil sau se renunta la el? (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Cesiunea uzufructului Curioasalegii Curioasalegii Buna ziua. As avea 2 intrebari: 1. Daca in actul de constituire a dreptului de uzufruct viager nu s-a stipulat expres ca cesiunea uzufructului la o alta ... (vezi toată discuția)