avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA ca si angajator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA ca si angajator

Am fost la camera de comert sa transform pfa in intreprindere individuala deoarece trebuie sa am angajati si au raspuns ca si pfa-ul poate face angajari ca si intreprinderea individuala dar n-au spus si care este legea care modifica asta, motivand ca trebuie sa o caut eu.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau cu articolul de lege care stipuleaza aceasta modificare ii multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:30, 14 Ianuarie 2014
Da. De cativa ani s-a modificat legea si acum e permis ca si pfa sa aiba angajati.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 46 din 11 mai 2011 pentru modificarea si completarea art. 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
ARTICOL UNIC
Articolul 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 17. – (1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.”
2. Dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
“(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.”
PRIM-MINISTRU EMIL BOC
Contrasemneaza: —————
p. Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri,
Karoly Borbely, secretar de stat
Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, interimar, Emil Boc
Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu
Bucuresti, 11 mai 2011.
Nr. 46.

~ final discuție ~